Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Literatūra

Aleksandra Čaka balvu saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons

27. oktobrī _Rīgas mākslas telpā _pasniegta Aleksandra Čaka balva. To šogad saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons par Aleksandra Čaka daiļrades popularizēšanu, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.

Intelektuālo procesu karsējiem © DIENA(8)

No pirmajiem simptomiem, saasinājuma un drudža, līdz atslābumam un atveseļošanās posmam – Toms Treibergs izveidojis dramaturģisku dzejas krājumu Drudzis (apgāds Mansards), kurā viņš piedāvā iepazīties ar cilvēka pārdzīvojumu anatomiju.

Latvija piedalās Gēteborgas grāmatu mesē ar nacionālo stendu(8)

No 24. līdz 27. septembrim Zviedrijā notiek starptautiskā Gēteborgas grāmatu mese, kas ir lielākā tikšanās vieta grāmatniecības nozares pārstāvjiem Ziemeļvalstu reģionā. Tajā ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Pa putainām piekrastēm © DIENA(1)

Viņš ir viens no nozīmīgākajiem, angļu valodā rakstošajiem XX gadsimta dzejniekiem, - par izcilo īru literātu Viljamu Batleru Jeitsu (1865-1939) saka latviešu spalvas brālis Kārlis Vērdiņš, kurš ir sastādījis viņa pirmo dzejas izlasi latviešu valodā Baltie putni.

Pirmoreiz piešķirtas Autora stipendijas

Izvērtējot vairāk nekā 60 pieteikumu, biedrības  AKKA/LAA padome 22 Latvijas autoriem piešķīrusi stipendijas jaunu darbu radīšanai, informēja biedrības pārstāve Ieva Kolmane.