Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Māksla

Tik daudz Mīsa, cik vien iespējams © DIENA

Pēc sešus gadus ilgas restaurācijas apmeklētājiem atkal ir atvērta Jaunā Nacionālā galerija Berlīnē. Tas ir arhitekta Mīsa van der Roes radīts modernisma arhitektūras templis, kurā izstādītajai mākslai ir otrā plāna loma

Stacija kā iekļaujoša mūslaiku zīme

Stacijas ēkas uzdevums ir nevis dominēt un izcelties, bet gan iekļauties pilsētas vēsturiskā centra apbūvē. Rīgas Centrālās stacijas projekta pozitīvā ietekme uz pilsētvidi lielā mērā ir Rīgas pašvaldības un valsts atbildība

LNMM atsāk publisko darbību epidemioloģiski drošajā režīmā

No 16. novembra apmeklētājiem durvis vērs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienības – LNMM galvenā ēka, mākslas muzejs Rīgas birža (MMRB), Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM), Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, kā arī no 17. novembra ekspozīcija Muzeju krātuvē Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi. Pakalpojumi tiks sniegti tikai drošajā jeb "zaļajā" režīmā.

Aicina pieteikties BDO jauno mākslinieku balvai

BDO Latvia sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) un Kim? Laikmetīgās mākslas centru izsludina jauno mākslinieku konkursu BDO jauno mākslinieku balva. Jaunie mākslinieki, kas 2021. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā pabeiguši vizuālās mākslas, audiovizuālās mediju vai dizaina nozares maģistra studijas, aicināti pieteikt konkursam savus darbus, informēja kim? pārstāvji.

Saistītās pasaules. Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izbrauciens uz Kijevu © DIENA

Ar plašu performanču un diskusiju programmu ir atklāta Kijevas biennāle, kuras šī gada devīze ir Sabiedrotie. Tās kurators ir Austrumeiropas biennāļu alianse, kuru veido Biennale Matter of Art Prāgā, Varšavas biennāle, Kijevas biennāle, Off-Biennale Budapeštā un Latvijas Laikmetīgās mākslas centra rīkotais festivāls Survival Kit, kas šai savienībai ir pievienojies šogad.

Izdots audio stāstu krājums 100 deči Latvijai

No piektdienas, 29. oktobra, raidierakstu formātā klausāmi tekstilmākslinieces Anneles Slišānes stāsti 100 deči Latvijai. Līdz gada beigām ik piektdienu tiks publicētas 10 jaunas epizodes, piedāvājot noklausīties 100 brīnišķīgas mini sērijas par Latviju, Latgali, dabu, sapņiem, vērtībām, autores bērnības atmiņām latgaliešu un latviešu valodā. Raidierakstus veido Latvijas Radio Latgales multimediju studija, stāstus ierunājusi pati autore Annele Slišāne.

LLMC aicina pieteikties bezmaksas mākslas terapijas nodarbībai

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina pieteikties bezmaksas mākslas terapijas nodarbībai 6. novembrī, plkst. 12.00–14.00. Nodarbība notiks tiešsaistē, Zoom platformā. Nodarbība paredzēta ikvienam interesentam - pieaugušajiem, kuri vēlas iepazīt gan laikmetīgo mākslu, gan mākslas terapiju un kā to iespējams piedzīvot laikmetīgās mākslas izstādēs.

DMDM aicina uz cikla Klasiskās vērtības tiešsaistes lekcijām

Turpinot apmeklētāju iecienītā cikla Klasiskās vērtības 2021. gada rudens sezonu, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs tiešsaistes platformā Zoom piedāvā vēl trīs lekcijas, kurās tiks aplūkots 20. gadsimts – gan sākuma posms, kad tika likti pamati latviešu dizaina un profesionālās amatniecības attīstībai, gan padomju periods, kura izpēte atklāj līdz šim maz zināmus dizaina vēstures faktus.

Bjalistokā skatāma virtuālās realitātes ekspozīcija Rīgas audums. Laikmeta raksti

Bjalistokas Leļļu teātrī Polijā 26. oktobra līdz 28. novembrim būs apskatāma virtuālās realitātes ekspozīcija Rīgas audums. Laikmeta raksti, kas tapusi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejam sadarbojoties ar tehnoloģiju uzņēmumu Vividly un interaktīvā formātā atklās tekstilfabrikas Rīgas audums līdz šim neredzētas dizaina lappuses, informēja LNMM pārstāvji.