Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Māksla

Modes muzejā būs skatāma izstāde Māte un bērns

Modes muzejā no gada 8. oktobra varēs apskatīt izstādi Māte un bērns. Par godu Modes muzeja piecu gadu jubilejai izstādē būs apskatāmi vērtīgi eksponāti no muzeja kolekcijas – dāmu un bērnu tērpi, kas aptver 150 gadu periodu: no 1850. līdz 2000. gadam. Muzeja kolekcija šo piecu gadu laikā izaugusi līdz vairāk nekā divarpus tūkstošiem priekšmetu, informēja Modes muzeja projektu vadītāja Agrita Grīnvalde.

Festivālā Survival Kit pieejams mediācijas gids cilvēkiem ar speciālām vajadzībām

Lai laikmetīgo mākslu padarītu pieejamāku cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs izstrādājis īpašu informatīvo materiālu - mediācijas gidu laikmetīgās mākslas pieejamībai festivālā Survival Kit, kurā apkopota svarīgākā informācija par visu deviņu festivāla norises vietu vides pieejamību un tajā skatāmajiem mākslas darbiem.

KIWIE Virķēnos rada Gustavam Klucim veltītu mākslas darbu

Baltijā zināmākais ielu mākslinieks KIWIE ir radījis lielformāta sienas zīmējumu Virķēnos, Valmieras novadā, kā veltījumu vienam no zināmākajiem latviešu māksliniekiem un konstruktīvisma avangarda pamatlicējiem Gustavam Klucim, kurš dzimis un jaunības gadus pavadījis Virķēnu apkaimē.

Savvaļā - Maikla Gordona Amplified un ugunskura saruna

Sestdien, 2. oktobrī, brīvdabas izstādē Savvaļa notiks amerikāņu komponista Maikla Gordona (Michael Gordon) skaņdarba Amplified atskaņojums, ar kuru sāksies Mika Magones kūrētā Gordoniāde, kā arī izstādes veidotāju un dalībnieku kopējā "ugunskura saruna".