Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Māksla

Vidzemes koncertzālē Cēsis atvērta Latvijas tekstilmākslas izstāde

Vidzemes koncertzāles Cēsis mākslas galerijā Insignia līdz 2022. gada 29. janvārim atvērta izstāde Tradicionālais un laikmetīgais | Latvijas tekstilmāksla, kurā pārstāvēta Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) kolekcijas spožāko darbu izlase, kā arī jauni autoru veikumi, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Tilts kā pilsētas simbols © DIENA

No arkveida akmeņu būvēm Romas impērijā līdz iekārtām dzelzs konstrukcijām mūsdienu metropolēs – tāda ir tiltu attīstība cauri laikmetiem

Notiks paplašinātās realitātes izstādes Augmentētās pieredzes atklāšana un simpozijs

Trešdien, 15. decembrī, plkst. 18 RIXC galerijā Lenču ielā 2 un tiešsaistē norisināsies simpozijs ar paplašinātās realitātes izstādes Augmentētās pieredzes māksliniekiem Jurģi Peteru, Sabīni Šnē, Rihardu Vītolu, Zani Zelmeni un izstādes kuratoriem Raiti Šmitu un Rasu Šmiti, kā arī jaunās RIXC paplašinātās realitātes izstāžu aplikācijas Sensus Art prezentācija, informēja RIXC projektu vadītāja Agnese Baranova.

ISSP galerijā notiks Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde Solargrāfija

No 9. decembra līdz 27. janvārim ISSP galerijā skatītāji tiek aicināti uz latviešu mākslinieku Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstādi Solargrāfija – radošu pētījumu un refleksiju telpas objektos, skaņas un gaismas scenogrāfijā, kā arī analogajā fotogrāfijā, informēja ISSP galerijas pārstāvis Linards Āboltiņš.

No murga līdz šedevram © DIENA

Koncertzāles visās pasaules pilsētās ir ikoniska simbola statusā, taču to tapšana ir sarežģījumu pārpilna – par to liecina arī Latvijas pieredze

Latvijas paviljonu Venēcijas arhitektūras biennālē apmeklējuši aptuveni 290 tūkstoši viesu

Latvijas paviljonu Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai Venēcijas biennāles 17. starptautiskajā arhitektūras izstādē ir klātienē apmeklējuši aptuveni 290 tūkstoši viesu, savukārt vairāki tūkstoši to vērojuši paviljona digitālās atklāšanas pasākumā vai tiešsaistē, noskatoties īpaši paviljonam veidotu īsfilmu. Latvijas paviljonu veidoja arhitektu birojs NRJA, Latvijas dalību biennālē organizē un atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, informēja arhitektu biroja pārstāve Linda Bērziņa.