Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Māksla

Rūdība nelaimju laikmetā. Izstāde Laika tips un mākslas darbs Griezums ceļā uz Purvīša balvas finālu © DIENA

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 30. septembrim, Purvīša balvas 2023 ekspertu darba grupa balvai, kas tiks pasniegta 2023. gada pavasarī, ir nominējusi Oļu Vasiļjevu par izstādi Laika tips galerijā 427 (30.07.–28.08.2021.), kā arī Elīnu Vītolu un igauņu mākslinieci Flo Kasearu par kopdarbu Griezums Eduarda Smiļģa Teātra muzejā festivālā Survival Kit 12 (03.09.–31 .10.2021.).

Purvīša balvai nominētas Oļa Vasiļjeva, Elīna Vītola un Flo Kasearu

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 30. septembrim, neatkarīgo ekspertu darba grupa nākamajai Purvīša balvai, kura tiks pasniegta 2023. gada aprīlī, ir nominējusi trīs autorus: Oļu Vasiļjevu, Elīnu Vītolu un Flo Kasearu.

Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Latvijas Mākslas Brīvības bēres

Reaģējot uz pēdējā laikā pieaugošo vandālismu, vairāku publiskās mākslas darbu demolēšanu, kā arī potenciālu varas iesaisti mākslas darbu satura kontrolē, šī gada 16. oktobrī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies Latvijas Mākslas Brīvības bēres, informēja LMA sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Paziņoti 16. Latvijas modes gada balvas uzvarētāji

12. oktobrī Digitālās mākslas centrā notika 16. Latvijas modes gada balva 2020, kurā kā katru gadu Baltijas Modes federācija kopā ar modes industrijas ekspertiem nosaka labākos savas jomas speciālistus.

Doma laukumā norisināsies mākslinieces Andas Lāces performance

Sestdien, 16. oktobrī, plkst. 14.00 Doma laukumā norisināsies Andas Lāces performance Grūti nošķirt, vai tā ir orģijas apjoma liekulība vai patiesi visi te pēkšņi kļuvuši labāki. Tā radusies, māksliniecei reflektējot par un konfrontējoties ar Austrijas avangarda klasiķa Hermaņa Niča personālizstādi Orģiju un mistēriju teātris Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā un procesiem Latvijas sabiedrībā.