Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Teātris

Elmārs Seņkovs Igaunijā iestudējis izrādi Divas garāžas

20. februārī Narvā un 22. februārī Tallinā pirmizrādi piedzīvos Elmāra Seņkova jaunākā izrāde Divas garāžas, kas ir Teātra apvienības Esarte un Igaunijas teātra Vaba Lava kopražojums. Radošajā komandā no Latvijas strādā arī dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, komponists Edgars Mākens, kā arī aktieri Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis, savukārt Igauniju sadarbības projektā pārstāv dramaturgs Mihkels Sēders, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Illimārs Vihmars, gaismu mākslinieks Emīls Kallass un aktieri Simeoni Sundja un Karls Roberts Sārems.

Zoomprātīgas tikšanās ar aktieriem © DIENA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris šodien, 9. janvārī, uzsāk jaunu, izglītojošu projektu Zoomprātīgās tikšanās (RaZoomnije vstreči), izmantojot tajā vienu no aktuālākajiem rīkiem šajā Covid-19 pandēmijas izraisīto ierobežojumu laikā – tiešsaistes platformu Zoom.

Tiešsaistē notiks 24 stundu ilga interaktīva performance Your Space

No 5. februāra plkst. 19 līdz 6. februāra plkst. 19 tiešsaistē varēs sekot interaktīvam digitālās mākslas notikumam Your Space, ko veido pieci Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Laikmetīgās fiziskās performances programmas studenti, kuru starpā arī latviešu aktrise Iveta Pole, informēja Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji.

Februārī Latvijas Nacionālā opera un balets tiešsaistē piedāvās mīlestības tēmai veltītas izrādes

Februāri, ko pasaulē bieži sauc par mīlestības mēnesi, Latvijas Nacionālā opera un balets veltīs mīlestības tēmai. Nav citu jūtu ar tik daudzšķautņainu raksturu, kas var gan sāpināt un iznīcināt, gan celt debesīs un dot spēku. Mīlestības tēma caurvij daudzas operas un baletus, tāpēc februārī, turpinot tiešsaistes pasākumu sēriju, LNOB skatītājiem piedāvās tematisku izrāžu ierakstu izlasi – Džakomo Pučīni operu Manona Lesko, Pētera Čaikovska baletu Apburtā princese un Žorža Bizē operu Karmena, informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

Padzirdīja ilgu zirģeļus. Astrīda Kairiša (1941–2021) © DIENA

"Strādāt ar viņu nemaz nav tik viegli un reizēm pat ne visai interesanti – aktrise ilgi un gausi ieiet sveša tēla pasaulē, bet, kad ceļš uz tēlu viņai sāk skaidroties, Astrīdai viss tiek piedots," – tā Nacionālā teātra dārgakmens aktrises Astrīdas Kairišas (1941–2021) talanta īpatnību savā laikā raksturojis režisors Alfrēds Jaunušans.

Nodibināta Pasaules latviešu amatieru teātru savienība

Pagājušās nedēļas nogalē tiešsaistē norisinājās pirmais Latvijas diasporas amatieru teātru forums, kurā dibināta Pasaules latviešu amatieru teātru savienība (PLATS), informēja Latviešu kultūras centra Birmingemā projektu vadītāja Dace Čaklā.

Večella. Mūsu zelts © DIENA

Večella Varslavāne gleznoja ar kostīmiem, attaisnojot savu vārdu, ko viņas tēvs izvēlējās, godinādams Venēcijas dižo koloristu Ticiānu Večellio.

Mūžībā devusies aktrise Astrīda Kairiša

Mūžībā devusies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša (8.04.1941–13.01.2021), informēja Latvijas Nacionālā teātra Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Grāvīte.