Kad dārza darbu sezona vēl liek uzgaidīt, telpaugi apčubināti un bauda miera periodu, bet kaut ko stādīt un audzēt ļoti gribas, ir īstais laiks paeksperimentēt ar to, kas palicis pāri no maltīšu gatavošanas, jo no daudzu dārzeņu un zaļumu pārpalikumiem iespējams tikt pie jaunas ražas, pavisam svaigiem un gardiem augiem. Tikai vajag mazliet mākslinieka gara un pacietības!
Izaudzēt lociņus no pārauguša sīpola ir latvieša klasika, un pikanto zaļumu pušķītis, kas sakuplojis uz palodzes traukā ar ūdeni ielikta sīpola galā, ir neatņemama pavasara gaidīšanas tradīcija. Līdzīgi varat rīkoties, izmantojot pārpalikumus no purava kāta, kura galā palikušas saknītes. Ievietojiet to traukā ar ūdeni, lai pažuvušās saknes atmirkst un atdzīvojas. To pamanīsiet, kad veidosies jaunas, smalkas saknītes vai esošās redzami pastiepsies garumā. Izaugs arī selerija, kā arī lapu kāposts vai salāti, kam ir veselīga sakņu daļa. Kad saknes kļuvušas spēcīgas, tas jāstāda augsnē.
Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 23. janvāra, numurā! Ja ir vēlme laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!