Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

6.jūnijā sāksies gadskārtējā akcija "Apceļosim Latvijas pilis"

6.jūnijā Cirstu muižā tiks atklāta akcija "Apceļosim Latvijas pilis", ko rīko Latvijas piļu un muižu asociācija. Kā informē asociācijas prezidente Iveta Sprūdža, akcija šogad norisināsies jau desmito reizi.

Akcija risināsies no 6.jūnija līdz 3.oktobrim un noslēgsies 4.decembrī ar vērienīgu pasākumu Mālpilī, kur tiks noteikti arī akcijas uzvarētāji. "Akcijas ietvaros visi interesenti tiek aicināti aplūkot Latvijas kultūras mantojumu, apmeklējot piecdesmit divas Latvijas pilis un muižas. Pirmo reizi šajā akcijā piedalās Alsungas pils, Annas muiža, Balvu muiža, Biksēres muiža, Kazdangas muiža, Kukšu muiža, Laidu muiža, Mālpils muiža, Preiļu muiža un Smuku muiža," stāsta I.Sprūdža. Viņa stāsta, ka akcija "Apceļosim Latvijas pilis"  desmit gadu laikā notiek jau desmito reizi. "Tas ir iemīļots un gaidīts pasākums daudzu Latvijas apceļotāju vasaras kalendārā, kas cilvēkiem rada gan pozitīvas izjūtas, kas iedvesmo uz Latvijas kultūras mantojuma izziņu.

Akcijas prezentācija un atklāšana 6.jūnijā notiks Cirstu muižā, kur pirms desmit gadiem tieši šajā datumā tika dibināta Latvijas piļu un muižu asociācija. Atklāšanas pasākuma ietvaros notiks dažādas aktivitātes, tostarp piļu un muiža prezentācijas un lielīšanās "čempionāts", izsole u.c. pasākumi.

Šā gada akcijas jaunums ir Muižu nedēļas: interesentiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt četrdesmit muižas, turklāt šajās nedēļās norisināsies arī citas aktivitātes - semināri, koncerti, atrakcijas, radošās darbnīcas. Dažviet kaimiņu muižas savas nedēļas plāno vienlaikus, lai ceļotāji paspētu pabūt gan vienā, gan otrā vietā. Pirmās Muižu nedēļas risināsies Cirstu muižā, Turaidas muzejrezervātā un Bīriņu pilī. Akcijas pēdējā nedēļa notiks Dzimtmisas muižā, Zaļajā (Zaļenieku) muižā un Kārļamuižā.

I.Sprūdža arī norāda, ka, svinot asociācijas jubileju, šovasar Latvijas pilīs un muižās būs skatāma izrāde "Henrijs VIII. Karaliskais gambits" (režisors - Voldemārs Šoriņš, galvenajā lomā - Andris Bērziņš).

Plašāka informācija par akciju un tās noteikumiem ir pieejama asociācijas mājaslapā www.pilis.lv, sadaļā "Akcija".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko