Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aija Kinca izvēlas bulciņu un sausiņu diētu, vitamīnu vietā — Dievu

Aija Kinca smej, kad aicinu pastāstīt par viņas veselīgo dzīvesveidu. Par to viņa varot runāt tikai daļēji: "Man somā vienmēr ir peldkostīms, jo esmu Jūrmalas meitene un ūdens man ļoti patīk. Turklāt man vajag lielu ūdeni, nevis pančkas, kur kurkuļi dzīvojas. Ziemā kā visi latvieši kļūstu par kalnu slēpotāju. Laižamies no kalniem Siguldā, bet februārī un martā dodamies uz Alpiem. Ar draugu Arti sauļojamies jau no maija, bet pārsvarā pērku SOS krēmu, kad saule jau pamatīgi pieķērusi un jālikvidē sekas. Vārdu sakot, dzīvoju tik nepareizi, cik nepareizi vien var."

Tad jau laikam tev labi gēni, ja, neveselīgi dzīvojot, trīsdesmit gadu vecumā esi saglabājusi padsmitgadīgas meitenes augumu un acu mirdzumu?

Varbūt tas tā ir, jo pat krunciņas ap acīm, kas pamazām sāk veidoties, man šķiet smieklīgas. Grēkoju it visā. Televīzijas pavāri cep fantastiskas bulciņas, un es tās ēdu bez skaita. Pēc tam, organismu attīrot, pasēžu uz sausiņiem. Brokastis neēdu, jo neesmu īsti pamodusies. Tikai izdzeru lielu krūzi kafijas. Toties sestdienās vai svētdienās, kad varu ilgāk pagulēt, uztaisu savu iemīļoto rīta ēdienu — auzu pārslām piegriežu banānu vai pielieku zemenes un pārleju ar aukstu pienu. Man patīk iekosties Latvijas tomātā vai gurķī, bet šovasar topā ir grilēti ēdienu, piemēram, cukini un šampinjoni. Neesmu veģetāriete, priekšroku dodu vistai un zivīm.

Kaut kas veselīgs tajā visā tomēr pavīd.


Nu ja. Piemēram, ja pērku topiņus, tad tikai kokvilnas. Taču, ja man patīk kāda kleita, kura turklāt labi izskatās un pland, tad man vienalga, cik tajā viskozes vai poliamīda. Dekoratīvo kosmētiku neprotu lietot, bet pērku mitrinošos krēmus, jo šķiet, ka, daudz strādājot ar datoru, āda kļuvusi sausa.

Žurnālista darbs — tie ir mūžīgie stresi. Kā ar tiem tiec galā?

Mūžīgā panika ir mans dzīvesveids. Nervi dedzina kalorijas. Esmu no tām, kas par visu var pinkšķēt, jo šausmīgi emocionāli un personiski uztveru visas nebūšanas. Sapsihojos, uzkliedzu cilvēkiem un pēc tam notikušo pārdzīvoju. Tomēr mācos sakārtot dvēseli.

Varbūt gatavojies doties uz Indiju?

Man nevajag Indiju. Pagājušajā gadā ar Jēkaba katedrāles jauniešiem priestera Ivara Tolstova vadībā 13 dienas gāju svētceļojumā uz Aglonu. Ieguvu dvēseles mieru, sakārtoju domas, nometu 5 kg svara, ieraudzīju fantastisku Latviju, kādu nevar redzēt pa mašīnas logu. Ne brīdi nedomāju par darbu. Bija rīti, kad sāpēja visas maliņas, it kā buldozers pārbraucis pāri. Taču tas nozīmēja, ka esmu dzīva.

Vai ievēro arī gavēni?


Šajā laikā jāatturas no lietām, kas tevi visvairāk kārdina. Es sev aizliedzu gavēnī šopingot, pirkt drēbes, izklaides lietas. Nākamgad gavēnī mēģināšu atteikties no televīzijas skatīšanās.

Cik stipra ir tava ticība Dievam?

Man ir svarīgi sakārtot savas attiecības ar Dievu. Ticība ir mana dzīvesveida pamats. Neesmu no tiem, kas var lūgt Dievu birzī. Katru svētdienu desmitos eju uz dievkalpojumu baznīcā. Man ir svarīgi lūgt Dievam piedošanu par to, ko tuviem un svešiem cilvēkiem esmu pāri darījusi nedēļas laikā. Pēc tam iestājas dvēseles miers. Tagad visi peras savos kredītos un līzingos, katra vitamīnu paka maksā bargu naudu, bet Dievs ir par velti. Pašlaik daudzi cilvēki dreb par visu, bet Baznīcā vienkārši — noliec savas problēmas Dievam pie kājām! Agrāk es ļoti uztraucos par visu — kā izbraukšu no stāvvietas, kā pagūšu izdarīt darbus, kas notiks rītdien, bet Bībelē ir pateikts — nezūdies par rītdienu, dzīvo šeit un tagad.

Vai esi laimīga?

Laimīga krīzē? Neticēsi, bet — esmu gan. Jo beidzot ir svarīgi, kas esi tu pats, nevis kāda tev mašīna vai māja. Laimīga esmu arī tāpēc, ka man nav kredītu, ka pārcēlos no dārgāka dzīvokļa uz lētāku, ka man pie mājas ir dārziņš, ka rodu mieru dvēselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko