Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 5. novembris
Lote, Šarlote

Aromātiskā Karija vakars

16. jūlijā  Reval Hotel Elizabete pagalmā notiks ikgadējais Karija gatavošanas un degustāciju vakars, ko organizē Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (LTKL). Komandu gatavoto ēdienu garšu un oriģinalitāti vērtēs profesionāļi un gardēži – restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, restorāna Ostas skati līdzīpašnieks Jānis Jenzis un Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

Ēdienus varēs degustēt visi klātesošie, bet uzvarētājus noteiks žūrija. 2008. gada labāko kariju Jurmala Superstaz Curry pagatavoja Zvaigzne/Swan Language Services komanda.

Par kariju bieži dēvē garšvielu pulvera vai pastas maisījumu, tomēr vispirms tas ir mērcē gatavots un aromātiskām vielām piesātināts ēdiens. Lai arī karija izcelsmes zeme ir Indija, pašlaik to gatavo visā pasaulē, un ir zināmas neskaitāmas karija receptes. Angļi kariju pazinuši jau sen, un jūras braucienos uz Indiju atklātās garšvielas to ļāvušas pilnveidot un izplatīt pasaulē. Lielbritānijā ir ļoti daudz pārstāvju no Indijas, kam ir liela ietekme uz vietējo kultūru, tāpēc līdz ar fish and chips, ar ko pasaulē asociē britu mūsdienu virtuvi, arī karijs ir tradicionāls ēdiens Lielbritānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mandeļu liķieri

Turpinot stāstu par emulsijas liķieriem, šoreiz kārta mandeļu liķieriem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko