Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Baltiņš. Divreiz nodots

Aizvadītās ziemas pašā viducī pie mūsu mājas parādījās skaists balts angoras runcis. Sākumā domājām - izkritis pa logu vai izmucis. Izkārām zīmītes, klaušinājām ļaudis. Nekā. Drīz sapratām, ka baltais skaistulis ar zaļajām acīm, kā bieži ar tādiem notiek, ir kurls. Tā kā viņš dzīvoja uz ielas, tad - cik tur līdz pakļūšanai zem kādas garāmabraucošas mašīnas riteņiem? Runčuks ir mīlīgs, pie rokām un mīlestības pieradis.

Barojām un cerējām, ka kāds viņu meklēs. Pagāja trīs nedēļas. Dzīvnieciņa skaistums saplaka - apmatojums savēlās, kļuva netīrs, šķipsnas iekrāsojās ar mašīneļļu. Turklāt viņam patika sēdēt uz ielas braucamās daļas. Laime nelaimē - Purv­ciemā visi iekšpagalmi ir vienās dangās un caurumos, mašīnas knapi velkas, bet šoferi nesaprot, ka kaķis nedzird mašīnas tuvošanos, - katra diena, stunda vai minūte viņam varēja būt pēdējā. Lai gan jāsaka arī labi vārdi - savām acīm redzēju, kā vairāki šoferis izkāpa no mašīnas un nostūma nedzirdīgo runčeli līdz ietvei.

Taču ilgi tā turpināties nevarēja. Nolēmām balto glābt. Dzīvnieku SOS ieteica aizvest viņu uz veterināro klīniku Terions Čaka ielā. Tur runčuku nocirpa pliku, apmatojumu atstāja tikai uz galvas un astes, jo viss pārējais bija savēlies neizšķetināmā pelēkā kamolā. Balto pieslēdza pie sistēmas, iedeva prettārpu zāles. Paredzētās vienas dienas vietā viņš klīnikā pavadīja veselu nedēļu, kamēr mazliet nāca pie prāta. Sešas reizes pie sistēmas, antibiotikas un rūpīga kopšana! Vārdu sakot, runčuku sadakterēja, un pēc sludinājuma mūsu "viesis no kosmosa", kā viņu nosaucām pēc nocirpšanas, nokļuva it kā labās rokās. Priecājāmies par runčuka izglābšanos, bija gandarījuma sajūta - re, atkal vienam paveicās! Šī apziņa deva spēku palīdzēt citiem nelaimīgajiem. Dzīvnieku SOS brīvprātīgās saka - ja katrs palīdzētu tikai vienam nelaimē nokļuvušajam, bēdu pasaulē būtu daudz, daudz mazāk.

Taču pirms divām nedēļām "labās rokas" mūsu balto brīnumu atkal bija pametušas pie Teriona vārtiem. Ko nu? Jau ar ataugušu kažoku, tikpat mīlīgs, silts un murrājošs runčuks atkal ir bez mājām, jo mīt pie pagaidu saimnieces Lindas. Viņa saka: "Ja vien man nebūtu divi citi mājās, es Baltiņu noteikti atstātu. Tici vai nē, viņš dod bučiņas un murrā tā, ka istabā skan!" Linda ir sašutusi - cilvēki, kas Baltiņu paņēma, taču zināja viņas telefonu. Vai nevarēja piezvanīt? Nē, vienkārši atkal izmeta uz ielas.

Vēršamies pie Dienas lasītājiem. Varbūt trešo reizi mīļajam dzīvniekam noveiksies. Ja jums ir nopietni nodomi, zvaniet. Tālr. Lindai 286364354

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko