Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brīvdabas muzejā notiks Rudens ražas svētki

Svētdien, 25. septembrī no 12:00 līdz 17:00, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Miķeļdienai veltīti Rudens ražas svētki.

Brīvdabas muzejā Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos. Kad dārza darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, latviešu zemnieki no laukiem un druvām ved mājās dabas veltes. Tad pulcējas kopā Ražas svētkos, lai viens otra izaudzēto aplūkotu, iemainītu vai kaut ko gardu iegādātos garajai ziemai.

Ražas tirdziņā būs iespēja iegādāties lauku maizi no z/s Jaunkalēji. Uz maizes liksim kaņepju sviestu, medu un kazas vai govs sieru no vietējiem ražotajiem. Imunitāti stiprinās z/s Gundegas brūklenes, sulas un sīrupi, kā arī pašmāju āboli. Slāpes veldzēsim ar gardu medalu un kvasu.

Amatnieki piedāvās koka ķipīšus, kublas un mucas, kuros kāpostus un gurķus sālīt un marinēt, kā arī grozus nākamajam sēņu un ogu laikam. Siltām kājām - suņu vilnas zeķes un citi adījumi. Sadzīvei un skaistumam – keramiķa Tumulkāna izstrādājumi.

Līdztekus tirgus izdarībām par muzikālo noformējumu rūpēsies folkloras kopas "Rija" un "Kokles". Ar tautas dejam priecēs tautas deju ansamblis "Degsme". Iesim rotaļās, dziedāsim un dancosim. Pildīsim vēderus ar Ražas zupu un kopā ar mazākajiem apmeklētajiem veidosim zīļu un kastaņu vīriņus. Par īpašu Ražas svētku mielastu rūpēsies Priedes krogs.

Klasiskās mūzikas piekritējiem no plkst.14.00 Usmas baznīcā ērģeļu un vijoļmūzikas koncerts.

Tos, kas noguruši no tirgus kņadas, veldzēs mierīga pastaiga pa rudenīgajām muzeja takām. Muzejā sēņotājus joprojām gaida arī lielāki un mazāki sēņu vīriņi un sieviņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko