Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cēsīs norisināsies tradicionālās Imantdienas

Šovakar Cēsu Pils parka estrādē norisināsies gadskārtējie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki Imantdienas, klausītājiem piedāvājot apjomīgu koncertu trīs daļās ar pirmatskaņojumu un iemīļotākajām komponista dziesmām un sadziedāšanos noslēgumā. 

Tradicionālo Imantdienu koncertu atklās pērn izveidotais projekts "Raxtu Raxti", kas atskaņos Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien klasiskos, bet arī tautas mūzikas instrumentus - kokles, dūdas un citus, informēja "Premium Art". 

Muzikālajā projektā "Raxtu Raxti" muzicē vairāki grupas "Autobuss debesīs" mūziķi un folkmūzikas pārstāvji Kristīne Kārla-Puriņa un Edgars Kārklis. 

Koncerta otrajā daļā būs gaidāms īpašs notikums - oratorijas "Dzejnieks un nāra" otrās daļas pirmatskaņojums. Jaundarbs ar Imanta Ziedoņa vārdiem tapis nesen un "Imantdienās" piedzīvos pirmo atskaņojumu grupas "Turaidas roze" un solistu Līgas Priedes, Uģa Rozes un Jēkaba Kalniņa izpildījumā. 

Savukārt koncerta trešajā daļā uz sadziedāšanos, izpildot populārākās komponista dziesmas, aicinās grupa "Autobuss debesīs", Marts Kristiāns Kalniņš un dziedošies aktieri Karīna Tatārinova, Maija Doveika un Artis Robežnieks. 

Koncerta trešās daļas repertuārā būs gan tādas neiztūkstošas dziesmas kā "Lilioma dziesma", "Par to gadījumu ar Džordano Bruno", "Jautra dziesmiņa sev pašam", "Dziesma, ar ko tu sācies", "Viņi dejoja vienu vasaru", gan pēdējos gados reti atskaņotas dziesmas "Bimini", "Akāciju palags", "Visskaistākās ogas pasaulē" un citas. 

Koncerts sāksies plkst.20, bet ieeja uz pasākumu apmeklētājiem būs atvērta jau no plkst.19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko