Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Internets jaunā ģimene. Vai vientuļāki?

Gatavojoties rakstīt šo sleju klātienē, nevis tviterī vai Skype, apspriedos ar dažām draudzenēm, starp citu, viņas ir dažāda vecuma. Jaunākajai - 23 gadi. Vēlējos parunāt, jo mani māc mazvērtības komplekss par interneta nozīmi un pielietojumu manā dzīvē. Galvenokārt internetu izmantoju darba vajadzībām - e-pastam, informācijas gūšanai google, brīvdienās internetā izlasu presi, iepazīstos portālos ar mani interesējošiem rakstiem.

Ar lielu entuziasmu pirms dažiem gadiem darbojos _draugos.lv_, bet tagad tam visam katastrofāli pietrūkst laika, un _draugos.lv_, piemēram, ieskatos labi ja reizi pāris mēnešos. Blogus, komentārus nelasu, tviterī neesmu. Tagad labprātāk atlaižos krēslā ar labu grāmatu, uzlieku savu mūziku, ieleju glāzē sarkanvīnu. Vārdu sakot, cenšos iztikt bez cilvēci vienojošām tehnoloģijām. Un iztieku arī. Vai esmu atpalikusi no laika? Lūk, kāpēc saaicināju draudzeņu konsīliju - Elitu, Annu un Irbi.

Elita (35) ir radošas profesijas pārstāve, klusa un gudra. Internetā viņa ieejot tikai agri no rīta un vakaros, galvenokārt, lai tiktos ar draugiem portālā draugi.lv un uzrakstītu vēstules e-pastā, samaksātu rēķinus. No rīta Elita dažkārt aizraujas ar prāta spēlēm vai saliek kādu puzli. Viņa skaidro: «Ja sabiedrībā notiek kas ārkārtējs, izlasu viedokļus blogos un tviterī, bet pati šajās diskusijās nepiedalos.» Elita dzīvo kopā ar māsu, un nekādu strīdu par to, kura kurā brīdī sēdēs pie datora, viņām nav.

Anna (24) studē maģistrantūrā, daudz ceļo, bieži apmeklē mūzikas pasākumus, ir ļoti sabiedriska. Viņa atzīst, ka Skype ir izcils izgudrojums, kas palīdz iepazīties un sazināties ar draugiem visā pasaulē.

Taču viņa ir tviterošanas pretiniece: «Vienmēr brīnos, kāpēc cilvēki kļūst tik ļoti atklāti apkārtējā telpā? Tas, protams, atkarīgs no rakstura un temperamenta, bet es nejūtu vajadzību ik brīdi paziņot pasaulei, ar ko tajā brīdī nodarbojos, ko domāju. Man šķiet, ka šīs darbības līdzinās savas dienasgrāmatas publiskai lasīšanai un apspriešanai.» Anna ar vīru daudz labprātāk sporto vai ceļo, nevis karājas internetā.

Irbe (29) spriež, ka ar interneta ienākšanu cilvēku dzīvē «zudis privātuma moments. Daudzi, tiesa, anonīmi, gatavi visai pasaulei izklāstīt par sevi pat visintīmāko, bet blogos neķītri zākājas par jebko. Iespējams, ka apkārtējiem nemaz nav zināma šī cilvēka otrā seja. Turklāt man žēl laika tēriņa šajās nodarbēs». Irbe domā, ka cilvēki tvitero vientulības dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko