Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izlaidumi nāk. Pirmie svētki

Izlaidumi nāk

Edvīnam un Ivetai ir divas meitiņas. Vecākajai — Madarai — maijā būs izlaidums bērnu dārzā, jaunākā Loreta vēl tikai sāks tajā iet. Edvīns saka: "Šie būs Madaras pirmie svētki, tāpēc gatavojas gan viņa, gan mēs — vecāki."

Zinu, ka Edvīns ar Ivetu nav naudas maisi. Bilstu, ka nekādi īpašie svētki, manuprāt, atvadīšanās no bērnudārza gan nav. Naudu var izlietot daudz lietderīgāk. Piemēram, nopērkot velosipēdu vai Madaras tik iekāroto batutu vai visiem kopā dodoties uz delfināriju Palangā, bet dārziņa svētkus var nosvinēt ģimenes lokā. Taču gan Edvīns, gan Iveta kategoriski oponē man. Edvīns augstu vērtējot to laiku, ko Madara pavadījusi bērnudārzā. Viņai ir lieliskas audzinātājas, kurām gribas pateikt paldies. Meitene četros gados kļuvusi ļoti komunikabla, iemācījusies lasīt un rakstīt, labi dzied un dejo.

Iveta piebalso: "Vai tad Madara var tā vienkārši šķirties no savas "pirmās mīlestības" Patrika un draudzenēm? Atvadīšanās notiks pakāpeniski. Visiem kopā vēl paredzētas trīs ekskursijas, tad būs svētki, kopīgi iestudētais koncerts un kārumu galds." Madarai kleita jau nopirkta, vēl pirks arī kurpītes. Man mazliet kremt, ka visi vecāki ļoti cenšas izrādīties. Māmiņu dienā bērnudārzā, kur arī es biju aicināta, bērnus vērojot, skaidri varēja redzēt, no kādas ģimenes kurš nāk. Garas šifona kleitas, skaistas zeķbikses, spožas lakkurpītes, kruzuļi matos, lakoti nadziņi. No otras puses — lētas sandalītes, pavisam vienkārši krekliņi vai ikdienišķas kleitiņas. Vai var vainot vecākus, ka, savu bērnu posdami, viņi nepadomā par tiem mazuļiem, kurus vecāku rocība neļauj šiki saģērbt? Es jau arī nevarēju novērst acis no mūsu Madaras. Edvīns saka: "Atvadīšanās no dārziņa ir arī mani svētki. Meita tik ātri izaugusi! Skolā ies."

Hm, šķiet, ka šoreiz laikam man nav taisnība.

***

Jauna Privātās dzīves diskusija! Izlaidumi nāk


Bērni bērnudārzus, skolas un augstskolas beigs arī šopavasar, krīzes laikā. Aicinām jūs uz viedokļu apmaiņu par izlaidumiem.

1.Cik nozīmīgs notikums jums ir bērna izlaidums?

2.Cik daudz naudas plānojat tērēt svinībām, tērpiem un viesiem?

3.Vai tiesa, ka joprojām vislielākās balles ir bērnudārzu izlaidumos?

4.Kā svinības tiek plānotas skolā/klasē? Vai uzskatāt, ka skolotājiem dāvanas jādāvina un bērniem ekskursijas jārīko?

5.Varbūt krīzes laikā nesvinēt vispār — pietiek ar diploma saņemšanu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko