Jāsāk jau ar olu izvēli. Kaut Lieldienās krietni aug pieprasījums pēc baltajām olām, ierasti tās ir trauslākas par brūnajām, tāpēc kaujām labāk izvēlēties tieši brūnās olas. Stiprākās būs olas, kuras ir ar spicāku, konusam vairāk līdzīgu tievo galu.Čaumalu ļoti bojā straujas temperatūras svārstības, tāpēc nav ieteicams verodšā ūdenī uzreiz likt tikko no ledusskapja izņemtu olu. Labāk olu pirms vārīšanas vismaz stundu paturēt istabas temperatūrā. Olas nav vēlams uzreiz likt verdošā ūdenī arī pēc tam - čaumalā radīsies mikroplaisas. Labāk olas pēc paturēšanas istabas temperatūrā ielikt siltā ūdenī un tikai tad ūdeni sākt karsēt.Olas ieteicams vārīt uz vidēji karstas, nevis maksimālās liesmas, lai tās, ūdenim stipri burbuļojot, nesistos cita pret citu un pret katliņa malām.Ūdenim, lai olas būtu stiprākas, ieteicams piebērt nedaudz sāls. Nav ieteicams lietot etiķi - kaut tas padara krāsu košāku un noturīgāku, čaumala kļūs trauslāka.Ja gribam stipras olas, tad pēc izvārīšanas tās nedrīkst uzreiz likt aukstā ūdenī - jau atkal straujas temperatūras maiņas, kas "traumē" čaumalu. Labāk olas brīdi paturēt no plīts noņemtā katliņā tajā pašā ūdenī, kurā vārītas, un tikai tad ņemt ārā un atdzesēt istabas temperatūrā.Lai veicas olu kaujās!
Kā novārīt visstiprākās olas Lieldienu olu kaujām
Lieldienas vairumam no mums nav iedomājamas bez olu kaujām, turklāt tā ir ne tikai jautra atrakcija ģimenes vai draugu lokā. Ikvienam derētu vismaz pāris reizes arī uzvarēt, jo ticējums vēsta - kam stiprāka ola, tam ilgāks mūžs. Ja olu krāsošanu esi atlicis uz svētku rītu, šie daži vienkāršie knifiņi palīdzēs tikt pie stiprākām Lieldienu olām.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.