Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Kādu mērci, izņemot krējuma, vēl var lietot pavasara salātiem

"Iesakiet, kādu mērci vēl var lietot pavasara zaļajiem salātiem. Es kopš bērnu dienām zinu tikai rūgušpiena/krējuma maisījumu," jautā Baiba.

Ja lieto tikai parastās salātu lapas un lociņus un varbūt vēl svaigus gurķus un/vai redīsus, rūgušpienam ar krējumu nav nekādas vainas. Bet, ja izmanto dažādas salātu lapas un citus tagad pieejamos zaļumus, prasās pēc citām garšām. Mana standarta franču salātu mērce:

150 ml olīveļļas,

2 ēdamkarotes baltvīna etiķa (vai svaigas citronu sulas),

1 tējkarote franču sinepju (vai pēc garšas), sāls un pipari.

Labi sajauc etiķi un sinepes tā, lai sinepes pavisam izjūk. Tad pamazām tievā straumītē iekuļ eļļu, beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti svarīgi eļļu iekult lēnām, bet pamatīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko