Kādu mērci, izņemot krējuma, vēl var lietot pavasara salātiem
Ja lieto tikai parastās salātu lapas un lociņus un varbūt vēl svaigus gurķus un/vai redīsus, rūgušpienam ar krējumu nav nekādas vainas. Bet, ja izmanto dažādas salātu lapas un citus tagad pieejamos zaļumus, prasās pēc citām garšām. Mana standarta franču salātu mērce:
150 ml olīveļļas,
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa (vai svaigas citronu sulas),
1 tējkarote franču sinepju (vai pēc garšas), sāls un pipari.
Labi sajauc etiķi un sinepes tā, lai sinepes pavisam izjūk. Tad pamazām tievā straumītē iekuļ eļļu, beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti svarīgi eļļu iekult lēnām, bet pamatīgi.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.