Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kalvenes zoodārza saimi šopavasar papildinājuši lamu, āpšu un mežacūku mazuļi

Rīgas Zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" Aizputes novada Kalvenes pagastā šopavasar jau piedzimuši lamu, āpšu un mežacūku mazuļi, aģentūru LETA informēja "Cīruļu" pārvaldnieks Arnis Bergmanis.

Pirms nepilna mēneša lamu Pumpura un Lamelīnas ģimeni papildinājis Pumpurs Juniors, kurš šādā vārdā nosaukts, jo esot līdzīgs savam tētim. Mēnesi veci nu jau ir arī divi mazie āpsēni, kuri pirms kāda laiciņa izbāzuši purniņus no migas, pastāstīja Bergmanis. Gan lamas mazuli, gan āpsēnus jau iespējams apskatīt. Pirms dažām dienām ģimenes pieaugums bijis arī mežacūku ģimenē, bet, tā kā mazuļi vēl no migas lauka nerādoties, viņu skaitu pašlaik nevarot pateikt. Vairākām aitām atskrējuši jēriņi. Savukārt lūšiem ģimenes pieaugums gaidāms maijā.

Februāra beigās Kalvenes zoodārza saimi papildināja viens gvanaku pāris no Rīgas Zooloģiskā dārza - pirms tam "Cīruļos" gvanakas nebija apskatāmas. Tiesa, vairāki dzīvnieki Kalvenes zoodārza saimi arī pametuši - janvārī viena vilcene nosūtīta uz Norvēģiju, bet otra - uz Zviedriju. Savukārt uz Tallinu nosūtīts pagājušajā gadā dzimušais lūsis un mājas jaks.

Lāču ģimene - Toms, Tīna un viņu atvases Ācis un Āce - pēc gandrīz trīs mēnešus ilga ziemas miega pamodusies marta pirmajās dienās.

Ziemas miegā lāči bija devušies decembra vidū, un tik ciešs un nepārtraukts miegs viņiem nav bijis kopš 1998.gada.

Kā pastāstīja Bergmanis, sniegs zoodārza teritorijā pilnībā nokusis, un takas jau esot apžuvušas. Pēc Lieldienām veicami vairāki darbi - jāsaved kārtībā pāris gājēju tiltiņi, jāsakārto aploki.

Pagājušajā mēnesī Kalvenes zoodārzā bijis mazāk apmeklētāju nekā citus gadus martā. Tas varētu būt skaidrojams gan ar sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, gan laika apstākļiem - martā divas nedēļas nogales lijis lietus, prāto Bergmanis, izsakot cerību, ka Lieldienu brīvdienās apmeklētāji kuplā skaitā dosies apskatīt nesen dzimušos mazuļus un citus zoodārza iemītniekus. Zoodārzā būšot sastopams arī Lieldienu zaķis.

Kalvenes zoodārzā mīt lāči, lūši, vilki, tiņi, kiangi, lamas, kamielis, staltbriedis, zilās govis, aitas, mājas kazas, mežacūkas, āpši, jenotsuņi, vāveres un citi iemītnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko