Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Komiksu varonis Zaļais lukturis ir homoseksuāls

Komiksu varonis Zaļais lukturis ir homoseksuāls, piektdien paziņoja amerikāņu komiksu kompānija DC Comics. Nākamnedēļ kompānijas izdotajos komiksu žurnālos atgriezīsies varonis Alans Skots - pirmais tēls, kas nesa Zaļā luktura vārdu. Viņš ir "komandas līderis ar izcilu personību un taisnīguma izjūtu". "Un Alans ir homoseksuāls," teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

"Alans bija komiksu zelta laikmeta (no 30.gadiem līdz 50.gadu sākumam) varonis, kurš no 40.gadiem atgriezies mūsdienās. Viņš tiks modernizēts, lai atspoguļotu pasauli, kādā dzīvojam," uzsvērts paziņojumā.

Jaunais Zaļais lukturis parādīsies komiksu žurnāla Earth 2 otrajā numurā. "Ilggadējos lasītājus patīkami pārsteigs tas, kā vienlaicīgi centīšos parādīt klasisko Alanu Skotu," sacīja gaidāmās komiksu sērijas autors Džeimss Robinsons. "Saglabāta agrākā dinamika. Viņš joprojām ir tas pats varonīgais puisis."

Pēdējā laikā pieredzēti vairāki mēģinājumi komiksu pasaulē iekļaut etniskās un seksuālās minoritātes. DC Comics žurnālos parādījusies Betmena sievišķā versija Sikspārņu sieviete, kas ir lesbiete, savukārt kompānijas Marvel žurnālā Astonishing X-Men drīzumā gaidāmas viendzimuma laulības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko