Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Mājdzīvnieku niķi. Kā ar tiem tikt galā

Suņi un kaķi ir populārākie mājdzīvnieki, cilvēku kompanjoni. Tāpat kā mums, arī viņiem ir gan labās īpašības, gan dažs trūkums, kas traucē mums mīļi un jauki sadzīvot. Šajā materiālā esam izmantojuši Amerikas kinologu, suņu treneru un veterinārārstu ieteikumus, kā rīkoties, kad mājdzīvnieks nedara saimniekam pa prātam.

Problēma: kaķis asina nagus visur, kur viņam ienāk prātā

Kāpēc tā notiek. Kaķi asina nagus, lai iezīmētu teritoriju un atbrīvotos no nagu ārējā slāņa.

Ko darīt. Uz laiku ierobežojiet kaķa piekļuvi mēbelēm, kas viņam kalpo par nagu asināšanas vietu. Atrodiet priekšmetu, ko kaķim labi skrāpēt. Dažiem kaķiem patīk polsterētas lietas, citiem laba šķitīs arī kartona plāksne. Turklāt katrs kaķis skrāpē citādāk. Dažiem patīk zemē nolikta plakana virsma, citiem, nagus asinot, patīk stiepties uz augšu. Risinājums - nagu asināšanai sagatavoto priekšmetu vajag novietot blakus tai mēbeles detaļai, kuru kaķis nepareizi iemīļojis. Kad kaķis pierod asināt nagus uz jūsu piedāvātā priekšmeta, pārvietojiet to uz vietu, kas telpas interjerā nav tik uzkrītoša.

Problēma: kaķis negrib nokārtoties savā tualetē

Kāpēc tā notiek. Iespējams, kaķis cenšas saimniekiem pateikt, ka viņam kaut kas kastē vai tās pildījumā (smiltīs) nepatīk.

Ko darīt. Eksperimentējiet. Ja kaķa tualete ir slēgta, tad pavērojiet, kā kaķis reaģēs, ja to atsegsiet. Dažiem kaķiem nepatīk tualetes smilšu aromāts. Var mēģināt kaķa tualeti pārvietot uz citu vietu. Ja tā ir nolikta aukstā telpā vai blakus kādai ierīcei, kura rada troksni, kaķis var justies neomulīgi. Ja visi šie mēģinājumi atrast risinājumu nedod vēlamo rezultātu, piedāvājiet kaķim divas tualetes - katru savai vajadzībai. Un, protams, tīriet tās kārtīgi un mazgājiet ar karstu ūdeni bez ziepēm.

Problēma: suns rej ikreiz, kad kāds ir pie durvīm

Kāpēc tā notiek. Daudzi suņi rej, lai signalizētu, ka kāds ir pietuvojies viņa baram (ģimenei), ar riešanu cenšoties aizbiedēt svešinieku. Rezultāts nostiprina ieradumu - suns rej, svešais iet projām, un suns domā, ka labi paveicis savu darbu.

Ko darīt. Palūdziet kādam draugam vai ģimenes loceklim pie durvīm ne pārāk skaļi, lai neizsauktu riešanu, pagrabināt (pieklauvēt). Apbalvojiet suni ar kārumu, ja viņš nav ierējies. Atkārtojiet šo treniņu ilgāku laiku, pakāpeniski nomainot klauvējienus ar skaļākiem sitieniem un piezvanīšanu pie durvīm. Drīz suns meklēs kārumu vienalga pie kādas skaņas no durvju puses. Pievienojiet mutisku uzslavu pirms kāruma pasniegšanas, piemēram, labs puika!, un drīz jums nevajadzēt lietot kārumus. Tikai atcerieties, ka gados vecāka suņa apmācība var ieilgt.

Problēma: suns apčurājās ikreiz, kad jūs pārnākat mājās

Kāpēc tā notiek. Notiekošajam par iemeslu var būt medicīniska rakstura pamatojums. Tomēr visbiežāk šādas uzvedības cēlonis ir padevīgā urinēšana. Suns cenšas pateikt - es ļoti priecājos, ka esi pārnācis. Parasti šāda rīcība raksturīga kucēniem un pieaugot izzūd, taču jebkura nevēlama uzvedība, kas netiek novērsta, var kļūt par ieradumu.

Ko darīt. Izvairieties satraukt savu suni, kad ierodieties mājās. Dodiet viņam laiku nomierināties. Vēlams dzīvnieku ielikt būrī un ignorēt, kamēr noplok emocijas. Kad atkal tuvosieties būrim, dariet to pēc iespējas nemanāmā veidā - bez emocijām, glāstiem un acu kontakta. Pēc tam suni par labu uzvedību apbalvojiet.

Problēma: ejot pie pavadas, suns velk saimnieku aiz sevis

Kāpēc tā notiek. Suns ir ziņkārīgs sušķis ar mitru degunu. Ticis ārā no mājas, viņš grib visu redzēt un izostīt.

Ko darīt. Lai kontrolētu kucēnu vilcēju, var pamēģināt lietot segliņus, mācot komandu -blakus! Liela nozīme pastaigas-pie-pavadas stratēģijā ir saimniekam kļūt interesantākam par apkārtējo vidi. Esiet priecīgs un runājiet ar suni, paslavējiet viņu. Centieties bieži mainīt pastaigas virzienus un visu laiku kontaktējiet ar savu mīluli.

Problēma: suns grauž visu ko, izņemot savas rotaļlietas

Kāpēc tā notiek. Sunim grauzt ir veselīgi zobiem. Tomēr, ja pieaudzis suns grauž visu, kas pagadās, jādomā, ka viņš ir nogarlaikojies un vēlas pievērst saimnieka uzmanību.

Ko darīt. Noglabājiet rotaļlietas, kad dzīvnieks ar tām nespēlējas. Mantiņas, kas tikai šad tad tiek sunim piedāvātas, vienmēr viņam būs pārsteidzošas un jaunas. Piedāvājiet mīlulim izturīgas, ar kārumu piepildāmas rotaļlietas.

Padomi sagatavoti pēc Lifestyle.msn.com, pets 101 materiāliem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 03.07.2024.

Daža laba princese ir tāda, ka trešais tēvadēls sāk nožēlot, kāpēc nokāvis pūķi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko