Mana recepte. Apaļš pīrāgs ar papriku, vistu un tomātiem
Fotogrāfijā redzamo pīrāgu gatavojām pirmsjāņu dienās, ielīgojot kopā ar kolēģiem. Saulītei par godu tapa apaļš
pīrāgs ar papriku, vistu un tomātiem.
Mīklas pagatavošanai vajadzēs:
200 g miltu
100 g sviesta
puskrūzīti auksta ūdens
1 olu
sāli (parasti lieku pustējkaroti)
Mīklai pievienoju arī lociņus, sķpsniņu rozmarīna un oregano (jāizvēlas tās garšvielas, kas garšo).
Samīcu visu kopā un lieku uz pusstundu ledusskapī.
Pildījumam vajadzēs:
2 paprikas
žāvētu vistiņu (kādus 300 g)
mazu sīpolu un daiviņu ķiploka
100 g siera (vēlams kāds Māsdamas tipa)
100 g kāda cita siera (mocarella, Parmas, var būt svaigais siers)
2 olas
10 mazos tomātus
sāli, sezama sēkliņas, ķimenes
Vispirms sagriežu papriku garenās sķēlītēs un apcepu kādas 3 minūtes kopā ar ķiplociņu, smalki sagrieztu sīpolu un sāli. Cepšanai izmantoju 2 karotes olīveļļas.
Tad sagriežu vistiņu. Sagatavoju mērcīti, ar ko pārliet pīrāgu — olas, sāls, rīvēts siers, var pievienot mazliet saldā krējuma, ja ir vēlēšanās. Sanāk sulīgāk.
Tad izrullēju mīklu 3—4 mm biezumā un ieklāju pannā. Parasti ieklāju arī cepampapīru pannas apakšā. Liek virsū gaļu un apcepto papriku, visu pārleju ar mērcīti, pa virsu kārtoju uz pusēm pārgrieztus tomātus. Apkaisu to visu ar rīvētu sieru, ķimenēm, sezama sēkliņām un oregano.
Cep apmēram 25—30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.