Sev par zināmu pārsteigumu rīdzinieks konstatēs, ka Kuldīgā nez kāpēc tik dedzīgi nesvilina nost senās ēkas, kā to Rīgā pieņemts darīt ar traucējošām muižiņām, Arkādijparka paviljoniem un līdzīgām pagātnes paliekām. Vai nu tur pie vainas ir nepietiekami stipri attīstītas alkohola biznesa pozīcijas, vai kas cits, taču pašlaik izskatās, ka kuldīdznieki savu līdzšinējo pilsētu, savas vecās ēkas apzinās kā vērtību, nevis kā traucēkli, kas būtu ātri jālikvidē, lai centrā atbrīvotos vieta attīstītāju projektiem. Šleseram patiešām uz Kuldīgu labāk nebraukt, viņam šāda vide var būt grūti panesama.
Toties tīri labi Kuldīgā iejuties kāds cits uzņēmīgs vīrs. Arī viņš savulaik bija pārņemts ar vērienīgas celtniecības māniju, savu padomju kritērijiem visnotaļ pieklājīgo vasaras māju netālu no Ēdoles, kā stāsta, nolīdzinājis ar buldozeru un virsū uzcēlis daudz iespaidīgāku ēku. Taču tai blakām - nez kāpēc nevis lielveikalu vai Saules akmeni, bet gleznu galeriju. Runa ir par Valentīnu Kokali. Tagad Kuldīgas centrā ir atjaunota viņam piederoša viesnīca Metropole, un paskat, arī iekļaujas ainavā, nevis lec laukā, lai gan pazīstamajam uzņēmējam droši vien nebūtu grūti sevi apliecināt, uzceļot kādu megakluci pāri hercogistes galvaspilsētai.
Kā jau kārtīgā viesu namā klājas, iepazīšanos ar to var sākt ar kārtīgu izēšanos. Rīdzinieki sāk ar vēl ko citu - ar acu izskatīšanu. Izejot cauri restorānzālei, kuras centrālie objekti ir divi apaļi galdi ar lieliem augstatzveltņu krēslu pusapļiem, nonākam uz terases, un no tās paveras brīnumjauks skats uz veco Kuldīgas namu, nameļu un šķūnīšu jumtiem un sāniem - tik jauks, ka uzreiz sagribas nevis ēst, bet iedzert, lai laimes ilūzija būtu pilnīgāka. Šādas vēlmes te nolasa no acīm. Ko dzers vīrieši, ir samērā skaidrs, bet jaunāku dāmu uzmanību piesaista kokteilis Seksīgais Valentīns: vodka, moka un putukrējums. Kad tādu izdzer, tad Valentīna radošais potenciāls sajūtams gluži blakus. Savukārt ēdienkartē nolasāmas viņa medību kaislības. Pagaidām tā skaidri vēl nav pieteikts tikai Kokaļa audzēto dambriežu ēdiens, taču medījuma te netrūkst: medījuma salāti (Ls 2,50), medījuma gaļas šmoriņš ar kartupeļiem mundierī (Ls 4,60), medījuma gaļas bumbiņas ar saldskābo ābolu-brūkleņu mērci un kartupeļu daiviņām ar gailenēm (Ls 6,30). Tie ēdieni, kas nav no medījuma gaļas, ir vēl lētāki, dažs pat zem trim latiem, kas Rīgā nu jau šķiet pilnīgi neiedomājama cena. Turklāt ēdieni garšo labi vai ļoti labi.