Uz šo konkursu bija pieteikušies vairāk kā 15 dalībnieki, no kuriem par Gada labākā pavāra titulu sacentās astoņi finālisti.
Pavāru sniegumu vērtēja profesionāla žūrija, kurā darbojās šefpavāre Aldona Gečienė (Lietuva), Rudolfs Visnapuu (Igaunija), Jari Kārlsons (Zviedrija), Jarmo Hūhtanens (Somija), Aleksandrs Denisovs (Krievija).
Savukārt pirmo vietu konkursā jaunajiem pavāriem Latvijas Pavārzellis 2012 ieguva restorāna Kaļķu vārti pavārs Aigars Sīlis, otrajā vietā nonāca Arturs Linkevičš no Garden Palace, savukārt trešā vieta tika piešķirta Edgaram Kozlovskim (Hanza Hotel).
Konkursus organizēja biedrība Pavāru klubs sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1.
Noskaidrots gada labākais pavārs un pavārzellis
Šajā nedēļas nogalē starptautiskās izstādes Riga food ietvaros tika noskaidrots gada labākais pavārs, kā arī pavārzellis. Pirmo vietu konkursā _Latvijas 2012. gada pavārs _un naudas balvu, kā arī ceļojošo _Zelta Pavārnīcu _ieguva viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna Elements šefpavārs Kārlis Visockis. Otro un trešo vietu ieguva divi restorāna _Kaļķu vārti _pavāri - Juris Dukaļskis un Viesturs Lasmanis.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.