Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pagrabiņš Kuldīgā

Uz Kuldīgu varētu braukt arī tad, ja te krogu vispār nebūtu, tik skaista tā ir. Vismaz saulainā pavasara dienā Kuldīga noteikti ir skaistākā Latvijas pilsēta, un, kad vēl paskaties, kā tagad vimbas lēkā pāri rumbai, priecīgs saproti, ka tev nekur nav jālec, jo tu jau atrodies vietā, kurā pat par bendi strādāt ir prieks — bendes namiņš, tagad gan politkorekti pārsaukts par "sarga namiņu", atrodas Ventas augstajā krastā pie paša smukā tilta. Iemiesoji likuma bardzību, atbrīvodams no miesas kādu dumpīgu garu, un ar padarīta darba apziņu sēdi vakarā, vērodams skaisto ainavu un dabas likumus darbībā. Var jau būt, ka treknajos gados dažādiem attīstītājiem nav pieticis dūšas iegrūst kādu Saules akmens analogu Kuldīgas Ventmalā tikai tāpēc, ka bijis bail no bendes tradīcijas dzīvīguma. Arī mežabrāļi Kuldīgas apkaimē turējušies visilgāk, savu reizi čekistus saķerdami gluži kā vimbas un likdami tiem dziedāt Dievs, svētī Latviju!.

Tomēr vēl labāk ir tad, ja Kuldīgā ir krogi. Tad iebraucējam nav pārtika jāgādā, pašam ķerot vimbas un nonākot bendes amata mantinieku uzraudzības lokā, jo vimbu ķeršana Kuldīgā atļauta tikai ar licencēm. Vecos laikos tā lieta bija vienkārša — ja gribēji ēst, bija jāiet uz universālveikala ēdnīcu, ja dzert — uz Staburadzi. Tagad laiki mainījušies, Staburadze vairs nav dzertuve, bet drīzāk solīda ēdnīca, un visi krogi koncentrējušies tik mazā pleķītī, ka nav liela bēda, ja kādā no tiem jūsu ceļojuma reizē iegadās kāds pasākums — trīs soļi, un tu jau esi nākamajā.

Šādu krogu, kas nekuldīdzniekam Kuldīgas centrā būtu jāzina, ir trīs. Pirmais ir mūsu savulaik jau uzteiktais viesnīcas Metropole restorāns ar terasi, siltā laikā ir tīrā bauda te sēdēt un blenzt uz vecpilsētas arhitektoniskajām detaļām un to transformācijām zobaināku un bezzobaināku laiku ietekmē. Dievs ir saudzējis Kuldīgu — atšķirībā no otras Kurzemes hercogistes dižpilsētas Jelgavas, kas droši vien bija tikpat skaista, cik Kuldīga ir tagad. Otrs krogs ir divstāvu Stender"s, ieturēts 70.gadu etnogrāfiskajā stilā, bet te mūsu apmeklējuma reizē akurāt bija slēgts vakars. Taču tā nav liela skāde, ja turpat blakus ir trešais krodziņš, kurš, kā izrādījās, virtuves ziņā var pacīnīties arī par pirmā titulu — Baznīcas ielas pagrabiņā jau deviņus gadus godam nolauzušais Pagrabiņš. Pagrabs kas pagrabs ar dažāda lieluma galdiņiem nišās, interjeru, kas izraisa grūti pārvaramu vēlmi tam pieskaņoties ar kausu garda alus, lai gan Ventmalā, vimbas skatoties, kakls ne pa jokam sapūsts, un plaša ēdienkarte: salāti, uzkodas, aukstās un karstās — pēdējās gan Kule šūmās jeb cepti buļļa pauti (Ls 4,00), gan vairāki interesanti podiņi, ieskaitot jērpodiņu (Ls 3,00), zupas (patīkami asa gulašzupa) —, un dažādi otrie. Ilgi svārstījāmies starp Ugunīgo Huanito, Zemnieces bizi un cūku ābolos, kamēr izvēlējāmies vienkāršāko nosaukumu un nevīlāmies — otram kausam alus knapi pietika vietas.

***

Kafejnīca Pagrabiņš

Kuldīga, Baznīcas iela 5

Atvērts no 11.00 līdz 23.00

interjers 888

ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Gulašzupa Ls 2,80

Cūka ābolos Ls 4,80

Piebalgas alus 0,5 l Ls 1,30

Ķiplokmaizītes Ls 1,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko