Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pētījums: 51% Latvijas iedzīvotāju mājoklis nav pietiekami liels

Savu esošo mājokli par nepietiekami lielu, lai visi tajā dzīvojošie iemītnieki justos komfortabli, uzskata 51% no aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem, teikts SEB bankas un E-spy kopīgi veiktajā pētījumā. Pētījums tika veikts šā gada marta pēdējā nedēļa un tajā piedalījās vairāk kā 1400 Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju.

Pētījums apliecina, ka vīrieši ir daudz prasīgāki pret mājokļa platību nekā sievietes. Ar sava mājokļa platību bija apmierinātas 51% sieviešu un tikai 45% vīriešu. Respondentu sniegtais vērtējums iezīmē arī šādu tendenci: latvieši ir mazāk apmierināti ar sava mājokļa telpu platību – savu apmierinātību pauduši 46% aptaujāto, tai pat laikā cittautiešu apmierinātība ar savas mājvietas platību ir par 12 procentpunktiem lielāka – 58%.

Apmierinātāki ar savas dzīves telpas platību ir Rīgā dzīvojošie. 54% no rīdziniekiem aptaujā apstiprina, ka viņu mājoklis ir pietiekami plašs visiem tā iemītniekiem. Mazāk apmierināti ir Rīgas rajonā un citās pilsētās dzīvojošie – attiecīgi 46% un 44%. Vismazāk apmierināti ar mājokļa platību ir laukos dzīvojošie cilvēki – šeit salīdzinoši mazāk, 37%, pauž apmierinātību ar dzīves telpas platību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko