Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.
Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.
Piecas karstas receptes iedvesmai:
1.Klasiskais karstvīns
Pussaldais sarkanvīns 150 ml, vīnogu sula 50 ml, Grenadīna sīrups 15 ml, citrona daiviņa, apelsīna daiviņa, kanēļa standziņa.
2.Karstais portvīns
Portvīns 100 ml, upeņu sula 100 ml, kanēļa standziņa, krustnagliņas, apelsīna daiviņa.
3.Īpaši sildošais karstvīns
Tumšais rums 25 ml, pussaldais sarkanvīns 150 ml, citronu sula 25 ml, kanēļa standziņa, muskatrieksti.
4.Karstais baltvīns
Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml, balto vīnogu sula 50 ml, medus 15 ml, kanēļa standziņa, krustnagliņas, apelsīna daiviņa.
5.Karstais ābolu sidrs
Naturālais ābolu pussaldais sidrs 150 ml, ābolu sula 50 ml, kanēļa standziņa, ābola daiviņa.
Šīs receptes ir tikai ieteikumi un iedvesmas avots - eksperimenti un radoša pieeja ir ceļš uz gardām receptēm!