Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pifs. Vienīgais tāds visā pasaulē

Sēdi! - Dod ķepu! - Velies! - Gulies! Divpadsmit gadu veco dvīņu māsu Dārtas un Santas Tisenkopfu komandas septiņus mēnešus vecais ņiprais jauktenītis Pifs izpilda precīzi, bez mazākās minstināšanās. Populārajai dziedātājai Aišai jeb Aijai Andrejevai par Pifu ir neviltots prieks - mazais suņuks taču ir viņas krustbērns!

Palīdzot Labajām Mājām


Sapulcēt kopā vienlaikus Aišu, māsas Dārtu un Santu un mazo Pifu nemaz nav tik vienkārši. Protams, Pifs varētu uz tikšanos atskriet jebkurā mirklī, ja vien viņam uzsvilptu, bet kas tad viņu laidīs vienu no mājas laukā? Aiša pašlaik gatavojas sava pirmā solo diska Viss kārtībā, Mincīt! prezentācijai, kas notiks 7.maijā, bet Dārta un Santa skrējieniem vien pārvietojas pa pilsētu - no mācībām Franču licejā viņas steidzas uz mūzikas skolu. Savu laiku prasa mēģinājumi tautas deju kolektīvā Auseklītis. Lai ar visu godam tiktu galā, meitenēm diena jāiegrožo stingrā grafikā. Galu galā vienojamies, ka dienas vidū tiksimies skvēriņā pie Dailes teātra.

Aiša stāsta, kā Pifs kļuva par viņas krustbērnu: "Man tika piedāvāta galvenā - Pifa loma muzikālajā izrādē visai ģimenei Pifa piedzīvojumi, kas iestudēta teātrī Rībēja Mute. Pirmizrāde - muzikālais stāsts par vienkāršiem un smieklīgiem atgadījumiem sunīša Pifa dzīvē - notika 16.aprīlī. Toreiz mums radās doma izrādes dziesmas ierakstīt diskā. Drīz to izdeva Mikrofona ieraksti. Disku var iegādāties pirms izrādes Pifa piedzīvojumi (izrāde notiks 16.maijā un 1.jūnijā)."

Aiša apsēžas zaļajā zālītē un turpina savu stāstu: " Mans Pifs izrādē ir ļoti labsirdīgs un draudzīgs radījums, un mums likās, ka varētu izdarīt kādu labu darbiņu. Nolēmām, ka desmit santīmu no katra pārdotā diska tiks ziedoti topošajai dzīvnieku patversmei Labās Mājas."

Aiša devās uz dzīvnieku patversmi Juglā, lai kļūtu par krustmāti kādam no tur patvērumu radušajiem. Dziedātāja atceras: "Protams, sirds sāpēja par suņukiem, kuri ar tādu nepacietību gaida cilvēkus, kas dos viņiem māju un pajumti. Tur bija skaists zeltītais retrīvers, kurš varētu pretendēt uz Pifa vārdu, bet man gribējās apmīļot tādu, kuru neviens it kā neņem."

Aiša ieraudzīja kucēnu pulciņu. Mazie rēja un taisīja lielu jezgu. Tikai viens sēdēja savā nodabā un skumjām acīm vēroja notiekošo. Tieši viņš piesaistīja dziedātājas uzmanību, un viņa teica: "Šis būs Pifs!" Trīs mēnešus vecais sunītis nezināja, ka tajā brīdī Aiša viņa likteni pavērsa laimīgā gultnē.

Vilks ar takša augumiņu


Santa un Dārta brīvdienas bieži pavada Juglas dzīvnieku patversmē. Viņas dzīvo netālajā Stopiņu novadā, un patversmē piepalīdz dzīvnieku kopšanā, kā arī nodarbojas ar suņu dresūru. Pifs meitenēm īpaši patika. Dārta jūsmo: "Viņš vēl ir maziņš, bet jau ļoti gudrs!" Tisenkopfu mājā mīt divi bruņurupucīši. Pēc saskaņošanas ar pārējiem ģimenes locekļiem, dvīnes "adoptēja" Pifu, toreiz vēl nezinot, ka aizbildināmajam ir tik slavena krustmāte. Māsas gandrīz vienā balsī jūsmo par savu jauno četrkājaino draudziņu: "Varējām, protams, iegādāties šķirnes suni, bet Pifs ir tieši tāds, kāds mums bija vajadzīgs - neliela auguma, ļoti paklausīgs un uzticīgs. Viņš līdzīgs taksim, tikai ar garākām kājām, bet ir ļoti apķērīgs - kā īsts vācu aitu suns!"

Meitenes nezina, kur Pifiņš piedzimis, no kurienes un kādu iemeslu dēļ nonāca patversmē, un nevar saprast, kāpēc viņu - tik jauku un mīlīgu radījumu - ilgu laiku patversmē neviens neizvēlējās un neveda uz savām mājām. Saku: "Tas ir liktenis, Pifs gaidīja tieši jūs." Meitenes pasmaida. Viņas priecājas par savu sunīti, un stāsta, ka uz interviju atbraukušas ar diviem sabiedriskā transporta līdzekļiem: "Pifs ļoti labi uzvedās autobusā. Kasiere nelika mums pirkt biļeti Pifam, jo viņš mums sēdēja klēpī."

Dārta un Santa kļuvušas par Aišas fanēm. Viņas līdzdzīvoja, kad Aiša uzstājās šovā Dejo ar zvaigzni 2, noskatījās arī izrādi Pifa piedzīvojumi un tagad ar nepacietību gaida savas favorītes jaunā solo diska iznākšanu. Dvīņu māsas bilst, ka svētdienās viņas joprojām dodas palīdzēt kopējām uz dzīvnieku patversmi Juglā. Santa spriež: "Patversmē apstākļi ir ļoti smagi, trūkst telpu. Jaunā patversme Labās mājas top palēnām, tām nepieciešama naudiņa, bet dzīvnieki taču nevar gaidīt. Mēs redzam, ka cilvēki labprāt izvēlas sev suņus patversmē. Kad ilgāku laiku tur neesam bijušas, pamanām, ka agrāko suņu vietā jau nākuši jauni, un viņi ir tik nelaimīgi. Viņiem nepieciešamas jaunas un labas telpas. Domājam, ja atrastos labi un bagāti cilvēki, kas iedotu nepieciešamo naudiņu, tad patversme ātri vien būtu gatava."

Aiša aizsteidzas uz mēģinājumu, abas vienādās kleitiņās tērptās dvīnītes - uz netālo mūzikas skolu, kur Santa spēlē vijoli, bet Dārta - klavieres. Saitītē māsām līdzi palēkdamies aizrikšoja Pifiņš. Viņš paskrēja uz priekšu un atskatījās - ka tik Dārta un Santa pēkšņi nepazūd, neatradīs taču bez viņa ceļu uz mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko