Vienkāršs ēdiens – pagatavošanas laiks 15-20 min.
Vajadzēs: cukini, dažādas krāsas papriku, saulē kaltētus un svaigus tomātus, laimu, olīveļļu svaigu baziliku.
No bazilikas un olīveļļas pagatavo pesto. Var piespiest laima sulu, pielikt ķiploku! Var izmantot arī pirktu pesto. Uz speciālās rīves sagriež cukini, veidojot garenus pastas makaronus. Makaronu veidošanai var izmantot arī burkānu tīrāmo – pīleru. Cukīni makaronus ieliek pesto mērcē, lai pastāv tas piedos cukīnī makaroniem garšu. . Tikmēr sīkos gabalos sagriež tomātus un papriku. Pastu, kas sajaukta ar pesto mērci apkaisam ar dārzenīšiem un zaļumiem. Pēc garšas pievieno jūras sāli Gatavs!