Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Starka patvertne

Laiki grūti, visi savelk jostas, taču pašapziņas mierināšanai to tīkamāk darīt ar stilu. Pēdējā laikā jaunu nišu — stils un dizains par tīkamu cenu — naski kopj arī viesnīcu industrija. Mēneša visvairāk aprunātās naktsmītnes statusu izpelnījies nevis Dubaijā svaigi uzblieztais 800 miljonus mārciņu norijušais luksusa pārmērību epicentrs Atlantis, bet gan Parīzes izbijušā vairākstāvu autostāvvietā atvērtā Mama Shelter (109, rue de Bagnolet, www.mamashelter.com). "Mammas patvertnes" dizaina autors ir Filips Starks.

Protams, protams, tieši Starks par "pieņemamu cenu" (istabu cena svārstās no 79 līdz 200 eiro, to lielums — no 15 līdz 35 kvadrātmetriem) ir tas, kas projektam piešķir papildu pipariņu. Mama Shelter koncepts ir Pelnrušķītes un prinča laulības jeb hosteļa un luksusa viesnīcas hibrīds. Arī nosaukums izvēlēts stilam atbilstoši — jestrs un omulīgs, turklāt pie mammas vienmēr ir visdrošāk. Jebkurā vecumā.

Viesnīcai ir septiņi stāvi, 172 istabas, un tās atrašanās vieta — ilgu laiku par nomaļu uzskatītais 20.rajons, iespējams, pirmajā mirklī varētu nešķist pati iekārojamākā. Kā trāpīgi rakstījis kāds britu laikraksts: "Vēl nesen 20.rajons bija stilīgs tikai tiem, kas jau miruši." Joks vietā, turpat netālu atrodas slavenā Perlašēza kapsēta, kurā atdusas gan Edīte Piafa, gan Oskars Vailds, gan Džims Morisons — viņa kapa apmeklējums The Doors nezūdošajiem cienītājiem iemantojis sava veida svētceļojuma statusu. Taču arī 20.rajons mainās, pamazām pārtopot jauneklīgi alternatīvā vidē. Netālu no Mama Shelter — izbijušā metrostacijā — atrodas arī labākais indierock klubs Parīzē Fleche D"Or.

Mama Shelter interjers ir klasiskā Starka stilā — griestus, grīdas un pat liftu klāj franču dizaina huligāna iecienītais urbānais grafiti. No aforismiem un dzejas rindām līdz visādām jestrām muļķībām. "Cilvēki un delfīni ir vienīgie dzīvnieki, kuriem sekss sagādā baudu" — un tādā stilā. Istabas datora ekrānā spokojas zilas vistu kājas, lampas pie gultas atgādina šausmīgu un ne tik šausmīgu pasaku viepļus. Virs restorāna/bāra garā galda izkarināti plēsējputni, sak, neatstājiet tukšu šķīvi... Tajā iebūvēti arī ekrāni — varat brokastot un sērfot internetā.

Istabās ir bezvadu internets, luksusa viesnīcas cienīga gultas veļa — visi tie tīkamie komforta sīkumi, ko prasīgs ceļotājs cer saņemt no labas viesnīcas. Turklāt pilnīgi citas Parīzes sajūta, jo, nokļūstot Starka "patvertnē", esat iemests rajonā, kur, iespējams, citādi nemaz nenokļūtu un kas jau ir piedzīvojums pats par sevi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko