Svelmainā vasarā ieteicami viegli dārzeņu ēdieni un atspirdzinoši dzērieni
***
Zemeņu deserts
VAJADZĒS: zemenes, putukrējumu un biezpienu vienādās daļās, cukuru
Izejvielas savieno, uzputo, pēc garšas pievienojot cukuru. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu brūno šokolādi.
Cepts Kleo siers
VAJADZĒS: Kleo sieru (pārdod, piemēram, Maxima), miltus, garšvielas kitchen king un haldi, sviestu
Sagriež Kleo sieru pusšķēlēs, apvārta garšvielās un miltos, cep sviestā.
Burkānu un seleriju sautējums
VAJADZĒS: burkānus, selerijas, ķiploku, sāli, garšvielu haldi (var aizstāt ar kurkumu), putukrējumu
Salmiņos sagriež burkānus, apcep, pasautē. Kad tie pusgatavi, pievieno salmiņos sagrieztu seleriju, sautē līdz gatavībai. Pievieno naža galiņu garšvielas, samaisa un pašās beigās pievieno putukrējumu, samaisa un vēl mazliet pasautē.
Rīsu un spinātu kotletes
VAJADZĒS: rīsus, spinātus, mannu, miltus, universālo indiešu garšvielu kitchen king (pārdod indiešu garšvielu veikalos un ekoveikalos), piparmētru lapiņas, dilles, sāli, rīvmaizi, olīveļļu
Atsevišķi novāra rīsus un spinātus, sajauc, pievieno nedaudz mannas putraimus un miltus. Visu samaisa, pievieno sāli, naža galu kitchen king (to var aizstāt ar pipariem un koriandru), sagrieztas piparmētru lapiņas un dilles, atkal visu samaisa, veido kotletītes, panē rīvmaizē un apcep olīveļļā.
Turku zirņi ar brokoļiem
VAJADZĒS: turku zirņus, brokoļus, putukrējumu, ķiploku, indiešu garšvielu haldi (to var aizstāt ar kariju)
1 krūzi zirņu aukstā ūdenī mērcē 12 stundas, tad liek tos vārīt aptuveni 30 min, pievieno sāli pēc garšas, brokoļus, sakapātus ķiplokus, haldi, vēl mazliet izkarsē, samaisa, pievieno putukrējumu, pasniedz galdā.
Rīsi ar svaigiem zaļajiem zirnīšiem
VAJADZĒS: rīsus, svaigus vai saldētus, bet ne konservētus zaļos zirnīšus, sāli
Rīsus uzvāra ūdenī 1:2, pievieno zaļos zirnīšus un sāli, vēl nedaudz pavāra.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.