Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Svelmainā vasarā ieteicami viegli dārzeņu ēdieni un atspirdzinoši dzērieni

Šķelmīgi smaidošā kafejnīcas Bon Appetit pavāre Ruta Āboliņa mums, pusdienas tveicē sakarsušiem, piedāvā vieglus atspirdzinājumus bez cukura — citrontēju vai piparmētru tēju norasojušā glāzē. Es izvēlos pirmo, fotogrāfs Kristians — otro. Abi atzīstam, dzērieni tiešām atveldzē. Tie pagatavojami pavisam vienkārši — karstā ūdenī iegriež citrona šķēlītes, uzkarsē, tad atdzesē, un dzēriens gatavs, vai — ūdenī līdz pirmajam burbulim uzvāra piparmētru lapiņas, atdzesē, piparmētras izķeksē laukā, dzērienu lej glāzēs un pasniedz. Pamēģiniet! Tikpat viegli pagatavojamas arī pavāres ieteiktās receptes vasaras dārzeņu ēdieniem.

***

Zemeņu deserts

VAJADZĒS: zemenes, putukrējumu un biezpienu vienādās daļās, cukuru

Izejvielas savieno, uzputo, pēc garšas pievienojot cukuru. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu brūno šokolādi.

Cepts Kleo siers

VAJADZĒS: Kleo sieru (pārdod, piemēram, Maxima), miltus, garšvielas kitchen king un haldi, sviestu

Sagriež Kleo sieru pusšķēlēs, apvārta garšvielās un miltos, cep sviestā.

Burkānu un seleriju sautējums

VAJADZĒS: burkānus, selerijas, ķiploku, sāli, garšvielu haldi (var aizstāt ar kurkumu), putukrējumu

Salmiņos sagriež burkānus, apcep, pasautē. Kad tie pusgatavi, pievieno salmiņos sagrieztu seleriju, sautē līdz gatavībai. Pievieno naža galiņu garšvielas, samaisa un pašās beigās pievieno putukrējumu, samaisa un vēl mazliet pasautē.

Rīsu un spinātu kotletes

VAJADZĒS: rīsus, spinātus, mannu, miltus, universālo indiešu garšvielu kitchen king (pārdod indiešu garšvielu veikalos un ekoveikalos), piparmētru lapiņas, dilles, sāli, rīvmaizi, olīveļļu

Atsevišķi novāra rīsus un spinātus, sajauc, pievieno nedaudz mannas putraimus un miltus. Visu samaisa, pievieno sāli, naža galu kitchen king (to var aizstāt ar pipariem un koriandru), sagrieztas piparmētru lapiņas un dilles, atkal visu samaisa, veido kotletītes, panē rīvmaizē un apcep olīveļļā.

Turku zirņi ar brokoļiem

VAJADZĒS: turku zirņus, brokoļus, putukrējumu, ķiploku, indiešu garšvielu haldi (to var aizstāt ar kariju)

1 krūzi zirņu aukstā ūdenī mērcē 12 stundas, tad liek tos vārīt aptuveni 30 min, pievieno sāli pēc garšas, brokoļus, sakapātus ķiplokus, haldi, vēl mazliet izkarsē, samaisa, pievieno putukrējumu, pasniedz galdā.

Rīsi ar svaigiem zaļajiem zirnīšiem

VAJADZĒS: rīsus, svaigus vai saldētus, bet ne konservētus zaļos zirnīšus, sāli

Rīsus uzvāra ūdenī 1:2, pievieno zaļos zirnīšus un sāli, vēl nedaudz pavāra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko