Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Velotūre "Ieminies par iecietību!"

Ar mērķi rosināt cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci, viseiropas informatīvās kampaņas "Par dažādību. Pret diskrimināciju" ietvaros Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (LSKJ) īsteno velotūri "Ieminies par iecietību". Laikā no šī gada 15. līdz 28. jūlijam, veicot teju 900 km lielu attālumu, Latviju apceļos arī "Labas Gribas Memorands".

“Par dažādību. Pret diskrimināciju." kampaņas iniciatīva Latvijā

Domājot par viseiropas kampaņas aktivitātēm Latvijā, Latvijas Sarkanā Krusta jaunieši bija tie, kuri ierosināja velotūres ideju. Jauniešus satrauc pašreizējā ikdienas nomāktība, tādēļ ideja par iespēju apvienot cilvēkus pozitīvā akcijā, kam ir papildus pievienotā vērtība – informatīvs un izglītojošs raksturs -, šķita labākais risinājums.

Velotūres laikā, apceļojot Latviju, plānots pabūt desmit lielākajās pilsētās. Velotūre tiks uzsākta Rēzeknē, kam sekos pieturvietas pārējās maršrutā iekļautajās lielākajās pilsētās – Pļaviņās, Cēsīs, Valmierā, Ogrē, Rīgā, Dobelē, Saldū, Talsos ar noslēgumu Liepājā. Pieturvietās minētajās pilsētās jaunieši aicinās runāt un domāt par iecietību ar dažādu iekļaujošu un izglītojošu aktivitāšu palīdzību. Pilsētu pasākumi būs atšķirīgi – tiks īstenotas dažādas akcijas, izspēlētas viktorīnas, darbosies radošās darbnīcas. Paredzēti arī sporta un kultūras pasākumi – orientēšanās pilsētā un koncerti ar jauno grupu piedalīšanos. Paralēli tam katrā no pilsētām būs iespēja iepazīties ar Eiropas kampaņas informatīvajiem materiāliem.

Lai aicinātu sabiedrību patiesi izprast, novērtēt un cienīt atšķirīgus sabiedrības locekļus pēc to piederības rasei, nacionalitātei, kultūrai, seksuālajai orientācijai, reliģijai, organizācijām, pēc to talantiem, pārliecības, interesēm, spējām, dzimuma, vecuma, valodas, etniskās piederības, sociālekonomiskā statusa, ģimenes stāvokļa, veselības un garīgās un fiziskās invaliditātes, ikviens pilsētas iedzīvotājs būs aicināts parakstīties Sabiedrības integrācijas fonda izstrādātajā "Labas Gribas Memorandā", kas kopā ar velotūres dalībniekiem apceļos Latviju.

Kampaņas īstenošana

Kampaņa “Par dažādību, pret diskrimināciju" rit pilnā sparā visās 27 ES dalībvalstīs. Eiropas Komisijas uzsāktās kampaņas mērķis ir informēt cilvēkus par viņu tiesībām un pienākumiem saskaņā ar pretdiskriminācijas likumdošanu, kas darbojas visā ES. Šogad tā vienos vairāk nekā 55 pasākumus visā Eiropā, lai veicinātu izpratni par visiem diskriminācijas veidiem un uzsvērtu dažādības priekšrocības vietējai auditorijai. Kampaņas “Par dažādību, pret diskrimināciju" līdzdalības vietējos pasākumos mērķis ir uzsvērt to, ka diskriminācija etniskās izcelsmes, reliģijas vai ticības, invaliditātes, vecuma vai seksuālās orientācijas dēļ ir pretlikumīga. Nacionālo pasākumu partnerību noteikšana un atlase tika veikta Eiropas Komisijai cieši sadarbojoties ar vietējām NVO, arodbiedrībām, diskriminācijas novēršanas organizācijām un valdības iestādēm, daudzas no kurām piedalīsies šajos pasākumos.

Lai saņemtu sīkāku informāciju, apmeklējiet: www.stop-discrimination.info

Kopš 2003. gada Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un vienlīdzīgu iespēju ģenerāldirektorāts veic Viseiropas informācijas kampaņu cīņai ar diskrimināciju etniskās izcelsmes, reliģijas vai ticības, vecuma, invaliditātes vai seksuālās orientācijas dēļ. Kampaņa “Par dažādību, pret diskrimināciju" ir paredzēta, lai informētu cilvēkus par viņu tiesībām saskaņā ar ES pretdiskriminācijas likumdošanu, uzsvērtudažādības pozitīvās priekšrocības darba vietā, kā arī sniegtu organizāciju kontaktinformāciju diskriminācijas upuriem. Lai kampaņa efektīvi darbotos visās 27 dalībvalstīs, to koordinē Nacionālo darba grupu (NDG) unikāla struktūra, kas vieno dažādu nozaru un organizāciju diskriminācijas izskaušanas ekspertus - galvenokārt no NVO, arodbiedrībām, diskriminācijas novēršanas organizācijām un valsts iestādēm. Daudzi kampaņas ietvaros rīkotie pasākumi tiek organizēti nacionālā un vietējā līmenī katrā ES dalībvalstī ar ES līmeņa atbalstu. Citu starpā, tie ietver līdzdalību nacionālajos notikumos, sadarbību ar plašsaziņas līdzekļiem, kampaņas materiālu sagatavošanuun izplatīšanu 23 valodās, Žurnālistu balvas konkursa rīkošanu un tīmekļavietni: www.stop-discrimination.info

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko