Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Visskaistākais ūdenskritums

Šad tad, izvērtējot iespējamās dzīves situācijas, esmu nodomājusi - nekad neietu par sievu pie atraitņa ar bērniem. Ne tāpēc, ka es nemīlētu bērnus, bet tāpēc, ka neesmu pārliecināta, vai spētu šos bērnus iemīļot kā savējos, atdot viņiem savus spēkus, piedot un visu saprast. Vai tiešām man pietiktu prasmes visus strīdīgos audzināšanas jautājumus ar bērnu tēvu risināt mierīgi un objektīvi? Vai viņi - man svešās sievietes bērni - nenostātos starp savu tēvu un pamāti?


Vispār mani baida vārds - pamāte. Pamāte, manuprāt, nekad nav māte, kaut arī ļoti gribētu tāda būt. Taču dzīve dod atbildi uz visiem jautājumiem. Arī es kļuvu par liecinieci draudzenes māsas Lindas pārvērtībām. Viņa - šķirtene ar mazu dēliņu Uģi - satika Rūdolfu (vārdi mainīti) ar divus, piecus un septiņus gadus vecām meitām Lienīti, Ulriku un Dzelmi. Linda vēl pati jauna un skaista, tikai 23 gadus veca, bet Rūdolfam jau 37 gadi. Es kā īsts neticīgais Toms sākumā pat pieļāvu iespēju, ka Linda visu jau bija apsvērusi - Rūdolfs ir turīgs cilvēks, labi atalgots darbs kādā no bankām, viņam pieder plašs dzīvoklis Rīgā un iekopta māja netālu no Cēsīm. Labs variants dzīve bez materiālām rūpēm.

Tā vai līdzīgi domāja visi, tikai ne Linda. Tagad viņa saka - vispirms man bija žēl bez mātes palikušo meitenīšu, tikai pēc tam ieraudzījusi Rūdolfu. Novērtējusi viņa aizkustinošās rūpes par meitām. Taču noteicošais laikam bija fakts, ka visas trīs meitenes Lindas dēlu Uģīti pieņēmušas no sirds kā savu īsto brālīti. Puisēnam bija tikai 1,5 gadiņš, un Linda saprata, ka zēnam vajadzīgs tēvs, bet meitenēm - māmiņa. Viņa saka: "Pēc pusgada Rūdolfs mani bildināja, un mūsu kāzas bija skaistākā diena manā dzīvē."

Izklausās kā pasaka. Pagājuši septiņi gadi, kopš Linda apprecējās ar Rūdolfu. Esmu bijusi pie viņiem ciemos lauku mājās tikai divas reizes, un vienmēr atgriežoties domāju - šo cilvēku mīlestība izauga uz sāpēm un zaudējuma rūgtuma, bet viņi spēja saņemties un dzīvot bērniem. Caur viņiem stipra kļuva pašu mīlestība. Iekšējā inteliģence un sirds gudrība deva padomu situācijās, kad pašiem zināšanu kādā pedagoģiskā jautājumā pietrūka. Vislabākā balva Lindai bija dienā, kad viņa Uģīti sodīja par iziešanu bez atļaujas uz ielas. Viņa apsēdināja piecgadīgo dēlēnu tēta darbistabā un teica - šovakar tu multfilmu neskatīsies. Pēc pusstundas, iegājusi kabinetā, viņa uz dīvāna ieraudzīja četrus bērnus - puiku kopā ar māsām. Dzelme klusi teica: "Mēs esam vainīgas, ka Uģītis izgāja uz ielas, jo viņu nepieskatījām, tāpēc mums sods jāizcieš kopā ar brālīti."

Linda apskāva savus mīļos bērnus, asaras viņai plūda un plūda pāri vaigiem. Mājās pārnākušais Rūdolfs smējies - kas te šovakar par Niagāras ūdenskritumu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko