Aivaram izrādījās taisnība, pīli jaunajā krogā Vive le Figaro prot gatavot labāk nekā citur. Taču būsim atklāti - šī nebija pirmā reize, kad ēdu no Aivara šķīvja. Pirms tam jau mēs bijām paguvuši kā ar ratifikācijas zieģeļiem apmainīties ar karsto uzkodu garšas paraugiem: es smagu sirdi upurēju daļu sava fuagrā un zoss krūtiņas ar trifeļu biezeni (jo biju to jau pagaršojis), lai pretim saņemtu pildīta kalmāra buķeti, kuras garša radīja tikai vienu mierinošu domu - labi, ka Vive le Figaro ēdienkarte nav pārāk plaša, citādi cilvēkam, kas te reiz iegriezies, iznāktu ne pa jokam patērēties, jo jaunā kroga pavāru, divu labos Anglijas restorānos pieredzi guvušu puišu meistarība rada vēlmi izbaudīt to visā piedāvājuma spektrā - no aukstajām uzkodām līdz pat lieliskajai kūciņai, kuras galvenā sastāvdaļa izrādījās kondensēts piens. To saku nebūt ne tāpēc, ka pirms ēšanas tiku aperitivizēts ar džintonika kokteili, kurā ierastā citrona vietā īpašā atsvaidzinātāja lomu pildīja svaiga gurķa šķēlītes, - manis pasūtinātais alkohola daudzums šajā kokteilī bija tālu no devas, kas spētu nomākt kritisko prātu.
Acīmredzot šo pašu prātu ir likuši lietā kroga saimnieki, pārveidojot par Vive le Figaro savu iepriekšējo šīs vietas lolojumu, trešo Rīgas Steiku haosu, kurā cenu līmenis bija, šķiet, aizsteidzies priekšā pat inflācijai. Lai gan Grēcinieku iela aiz Okupācijas muzeja ir interesanta vieta, tā acīmredzot nespēja piesaistīt pietiekami daudz publikas, kas vēlētos regulāri ēst garšīgos steikus par 13-18 latiem porcijā. Jaunais, plašais restorāns ir daļēji saglabājis iepriekšējā "haosa" telpu izvietojumu un interjeru, taču mainījis gan cenu politiku, gan ēdienkarti, to paplašinot un atsakoties no steikiem - tie ēdienkartē palikuši tikai divi (Ribeye steiks ar kartupeļu un ķiploku biezeni, glazētiem sakņaugiem un portvīna mērci (Ls 9,80) un liellopa filejas steiks ar zosu taukos ceptiem jaunajiem kartupeļiem un sezonas dārzeņiem - Ls 11,50).
Vive le Figaro ir no tiem restorāniem, kuros apmeklētāju uzreiz sveicina, nevis ļauj viņam pašam maldīties, meklējot vietu, un uzņemt laiku, gaidot oficianta uzmanības apliecinājumus. Kad vieta pirmajā stāvā (90 vietas nesmēķētājiem) vai otrajā (50 - smēķētājiem) atrasta, viesmīļi Eduards un Jānis jums par katru ēdienu izstāstīs tik, cik vēlaties uzzināt, bet ne mazāk. Vakaros īpaša - dejojamā - funkcija ir pagrabstāvam.