Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Pašmāju hokeja fani radījuši LEGO hokeja arēnu no 20 000 detaļām

Jau ziņots, ka maija sākumā par godu faktam, ka šogad Pasaules čempionāts hokejā norisinās LEGO dzimtenē Dānijā, pašmāju hokeja fani iemūžinājuši Latvijas hokeja izlases spilgtākos spēļu momentus LEGO izpildījumā.

Ņemot vērā sociālo mediju lietotāju neviltoto sajūsmu par paveikto, video veidotāji ļāvuši ieskaitīties arēnas būvniecības aizkulisēs, atklājot, ka tā tapusi no vairāk nekā 20 000 detaļām.

Kā izrādās, Latvijas hokeja zelta mirkļu iedzīvināšana LEGO aizņēmusi vairāk nekā 30 stundas. To laikā no LEGO izveidots ne tikai hokeja arēnas ledus laukums, apmales un tribīnes, bet arī tādas hokeja spēlei neatņemamas sastāvdaļas kā ledus tīrāmā mašīna, kā arī automašīna, kas vienmēr tiek novietota vienā no arēnas stūriem. Īpašu uzmanību video veidotāji pievērsuši arī video un foto kamerām un vietai, kur hokejisti atrodas spēles laikā, kā arī vienam no galvenajiem hokejistu amata rīkiem – slidām, kas veidotas atbilstoši populārā konstruktora stilistikai. Tāpat neesot aizmirsts par skatītājiem –  tribīnēs kopumā tika sasēdinātas ap 400 LEGO mini figūras. Jāpiebilst, ka video autori leģendāro hokeja mirkļu atveidošanai kopumā veltījuši ap 50 stundām, kas pavadītas gan būvniecības procesā, gan video atribūtu sagatavošanā, gan spraigo notikumu atainošanā.

"Lai arī biju veidojis dažādus apjomīgus objektus, hokeja arēna ir līdz šim lielākais darbs, pie kura man nācies strādāt. Tas tika paveikts četros piegājienos, katrā darbojoties aptuveni 7 stundas. Visvairāk laika nācās patērēt, meklējot nepieciešamās detaļas, lai izveidotu perfektu kompozīciju. Tas arī bija pats piņķerīgākais un nogurdinošākais visā procesā. Ieraugot galarezultātu, gan visas raizes tika aizmirstas, jo tas arī pašam šķita gana iespaidīgi. Ja visas šajā projektā ievietotās detaļas sadalītu LEGO komplektos, tā kopējā cena varētu būt ap 2000 EUR," atzīst populārā konstruktora meistars Pēteris Sproģis, kurš sadarbībā ar OlyBet realizējis interesanto ideju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko