Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neticami milzīgs Austrālijas vērsis kļūst par interneta slavenību

Plašu ievērību Austrālijā izpelnījies kāds Holšteinas melnraibās govs šķirnes pārstāvis - vērsis Nikers (Knickers). Proti, Nikers, visticamāk, ir vislielākais vērsis Austrālijā un krasi izceļas uz pārējā ganāmpulka fona. Iespaidīgā dzīvnieka apmērus apspriež sociālajos tīklos kā Austrālijā, tā citviet pasaulē, un uzmanību Nikeram pievērsuši arī lielākie pasaules masu mediji.

Par spīti tam, ka Nikera skausts atrodas iespaidīgā 1,94 metru augstumā no zemes, viņš nav pasaulē brangākais vērsis - pasaules rekords pieder vērsim Belino no Itālijas.

Britu izdevums The Guardian uzjautrinās, ka "kaut kāda iemesla dēļ Nikers un viņa prāvā eksistence ir karstas ziņas internetā un plašsaziņas līdzekļos visā pasaulē."

Aptuveni 1,4 tonnas smagā vērša īpašnieks Džefs Pīrsons no Pērtas apkaimes norāda, ka cilvēku interese "vairs nav kontrolējama". "Man zvana ik pēc 10 minūtēm jau kopš četriem rītā." Zvani ienāk ne tikai no Austrālijas, bet arī no ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Jaunzēlandes, un par milzu dzīvnieku raksta tādi mediju giganti kā CNN, BBC un USA Today.

Taujāts, kā viņam izdevies izaudzēt tik prāvu dzīvnieku, Pīrsons atzīst, ka "viņam nav ne jausmas".

 

Saimnieks gan min, ka viens no iemesliem varētu būt tas, ka viņš vienkārši nav vērsi nosūtījis uz kautuvi tajā vecumā, kad tas parasti notiek - ap 3 vai 4 gadiem -, bet ļāvis dzīvniekam augt.  "Iespējams, ir arī citi dzīvnieki, kas varētu izaugt tikpat lieli, bet viņiem vienkārši netiek ļauts augt." Protams, fermeris norāda, ka līdz šādam izmēram izaugtu tikai retais lops, kam tas "ielikts gēnos".

Fermeris arī atzinis, ka beidzot bija nolēmis nodot Nikeru kaušanai, tomēr vērsi izglābis tieši viņa augums - lopkautuvē Pīrsonam pateica, ka tik prāvu govi šeit tehniski nav iespējams nokaut. "Viņš ir pārāk liels un smags iekārtām," lopkautuvē pausto atstāstīja vērša saimnieks.

Tādējādi izglābies no pārtapšanas pārtikā, Nikers savas dienas varēs turpināt vadīt Pīrsona fermā kā aptuveni 4000 dzīvnieku lielā ganāmpulka "barvedis". Fermeris stāsta, ka tieši iespaidīgā auguma vērsis parasti ir tas, kurš nosaka ganāmpulka pārvietošanās virzienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko