Un tieši kaut kas pa vidu tas arī ir — nedaudz smalkāks par klasisku cepumu, drusciņ vienkāršāks par kūku. Šķiet, latviešu valodā šim kārumam vēl nav vienota un atbilstoša nosaukuma, tāpēc nākas vien iztikt ar orģinālo brownies.
Taču, lai kā arī šo našķi sauktu, tas nemaina tā apēšanas ātrumu. Ieraugot, cik tumši brūni brauniji man padevušies, kāda kolēģe nodomāja, ka nav vērts cienāties — piedeguši. Krāsa atkarīga no tā, cik labs kakao gadījies — jo tumšāks, jo labāk. Tāpēc cita kolēģe šos nosauca par blekijiem (black angu valodā nozīmē — melns).
Tiek uzskatīts, ka vislabākie brauniji ir tie, kam ir kraukšķīga garoziņa un valgs viducītis. Ja arī pirmajā reizē tā neizdodas, tik un tā šis kārums ir bezgala gards.
Pagatavošana
1. Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 180 grādiem. Tikmēr aptuveni 20x20 cm cepamtrauku ieziež ar sviestu un izkaisa ar kakao.
2. Metāla bļodā uz mazas uguns izkausē sviestu, pieber cukuru, pa vienai piesit olas un pielej vaniļas ekstraktu.
3. Iemaisa kakao, miltus, sāli un cepamo pulveri, lai izveidojas viendabīga masa. Masu ielej ar kakao izkaisītajā veidnē. Liek cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.
4. Izņem no cepeškrāsns, 20 minūtes padzesē, izgāž uz dēlīša un sagriež gabaliņos.