Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Burkānu un apelsīnu kūka

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biskvītam:

200 g smalki sarīvētu burkānu, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, 3/4 glāzes izkausēta sviesta vai augu eļļas, 1/2 glāzes apelsīnu sulas, rīvēta miziņa no 
pusapelsīna, 1 ēd. k. cepamā pulvera,
1 ēd. k. kanēļa, 1 paciņa vaniļas cukura, šķipsniņa sāls

Sīrupam:

100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 ēd. k. cukura

Krēmam:

200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 50 ml ūdens, 2 ēd. k. cukura, 1/2 paciņas vaniļas pudiņa pulvera (piemēram, no RUF, nopērkams lielveikalos), 150 g sviesta

Glazūrai:

200 g tumšās šokolādes, 150 g lazdu riekstu

Ditas padomi:

Biskvītam ir ļoti svarīgi noķert īsto gatavības pakāpi — ja to izņem no krāsns par ātru, tas sakrītas; ja par vēlu, tas ir pārkaltis un vairs nav sulīgs.
Ja krēms tomēr sapārslojas, tas maisot īsu brīdi jāpasilda — tas kļūs viendabīgs, taču nebūs vairs tik gaisīgs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko