Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Burkānu un apelsīnu kūka

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biskvītam:

200 g smalki sarīvētu burkānu, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, 3/4 glāzes izkausēta sviesta vai augu eļļas, 1/2 glāzes apelsīnu sulas, rīvēta miziņa no 
pusapelsīna, 1 ēd. k. cepamā pulvera,
1 ēd. k. kanēļa, 1 paciņa vaniļas cukura, šķipsniņa sāls

Sīrupam:

100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 ēd. k. cukura

Krēmam:

200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 50 ml ūdens, 2 ēd. k. cukura, 1/2 paciņas vaniļas pudiņa pulvera (piemēram, no RUF, nopērkams lielveikalos), 150 g sviesta

Glazūrai:

200 g tumšās šokolādes, 150 g lazdu riekstu

Ditas padomi:

Biskvītam ir ļoti svarīgi noķert īsto gatavības pakāpi — ja to izņem no krāsns par ātru, tas sakrītas; ja par vēlu, tas ir pārkaltis un vairs nav sulīgs.
Ja krēms tomēr sapārslojas, tas maisot īsu brīdi jāpasilda — tas kļūs viendabīgs, taču nebūs vairs tik gaisīgs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko