Taču ātrajā variantā varat izmanto arī konservētas pupiņas no kārbām.Pupiņu un cietā siera sacepumsSastāvdaļas maltītei 4 personām: 500 g saldētu pupiņu pākšu, 150 g cietā siera, 100 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. tomātu pastas, 1 ola, 1 paprika (lai krāsaināk - 1/2 dzeltenas, 1/2 sarkanas), 2 nelieli sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 50-100 g plānās šķēlēs sagrieztas pikantas desas, sāls, eļļa apcepšanai.Pagatavošana:1. Saldētas pupiņas ieber cepamtraukā un noliek malā, lai atlaižas, kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.2. Papriku sagriež gabaliņos, sīpolus - ripiņās, ķiploku smalki sakapā, pieber sāli un pannā nedaudz (2-3 minūtes) apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un paprika mīksta, bet ne līdz galam izcepusies.3. Cieto sieru sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Vienu sauju noliek malā, bet pārējo sajauc ar saldo krējumu, olu un tomātu pastu, pieber sāli.4. Daļu siera un saldā krējuma maisījuma pārlej pupiņām, tad virsū liek apceptos sīpolus un papriku un pārlej atlikušo siera un saldā krējuma masu.5. Cepamtrauku pārsedz ar foliju, liek cepeškrāsnī un cep 180-200 grādos aptuveni 40 minūtes.6. Tad foliju noņem, sacepumam pārliek desas ripiņas un pārkaisa ar iepriekš malā nolikto sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni 15-20 minūtes.7. Pasniedz uzreiz karstu.Pupiņu zupa ar grauzdiņiem4 porcijām vajadzēs: 800 g saldētu pupiņu pākšu, 200 g balto pupiņu, 2 lielus sīpolus, 1 l dārzeņu buljona, 2 ķiploka daiviņas, 50 g sviesta, 3 ēd. k. citronu sulas, 2 tomātus, 2-3 saziedējušas maizes šķēles, maltus melnos piparus, sāli, eļļu apcepšanai, 4 olas.Pagatavošana: 1. Pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. No rīta ber katlā ar svaigu ūdeni un izvāra mīkstas.2. Maizi sagriež kubiņos un uz pannas apcep.3. Pupiņu pākstis, sīpolus, tomātus sagriež gabalos, ķiploku sakapā.3. Katlā sakarsē divas ēdamkarotes sviesta, ieber dārzeņus un pāris minūšu pasautē. Pievieno nokāstas pupiņas, pieber sāli un piparus, pielej citronu sulu un buljonu. Uzvāra un uz mazas uguns vāra ~20 minūtes.4. Pievieno atlikušo sviestu.5. Pašās beigās verdošajā zupā iesit olas un ļauj, lai tās apvārās apmēram 1-2 minūtes. Pievieno maizes grauzdiņus un ņem katlu nost no plīts.6. Zupu lej šķīvjos ar tādu aprēķinu, lai katram ēdājam sanāk pa olai.Sarkanā pupiņu zupa ar kausētu sieru3 porcijām vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 200 g maltās gaļas, 1 sīpolu, 3 ķiploka daivas, 2 nelielas paprikas dažādās krāsās, 2 vidēji lielus tomātus, 125 ml sarkanvīna, 200 g novārītu pupiņu, 125 ml buljona, 1 mazo (400 g) kārbiņu konservētu tomātu gabaliņu, piparus, sāli, čili pulveri, 1 ēd. k. Vidusjūras garšvielu maisījuma, 75 g kausētā siera (Dzintars, Rasa vai tml.), baziliku.Pagatavošana:1. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep malto gaļu. Smalki sakapā ķiplokus un sīpolus, pievieno gaļai.2. Paprikas sagriež strēmelītēs un kopā ar gabaliņos sagrieztiem svaigajiem tomātiem pievieno gaļai katliņā. Visu mazliet pašmorē.3. Pielej sarkanvīnu un buljonu, arī konservētos tomātu gabaliņus ar visu sulu. Pēc garšas pieber sāli, svaigi maltus melnos piparus, naža galu čili pulvera un Vidusjūras garšvielas. Vāra 15 minūtes.4. Pievieno iepriekš novārītās pupiņas. Pagaršo, ja šķiet, ka zupa par skābu, pievieno šķipsnu cukura.5. Karstajā zupā izkausē sieru. Dekorē ar svaigu baziliku.
Demokrātiskie pupiņu ēdieni
Pupiņas - gan pākšu, gan parastās mazās, baltās - ir lielisks produkts gan tādēļ, ka lētas un demokrātiskas, gan tādēļ, ka, dažādojot piedevas, no tām var pagatavot pavisam atšķirīgus ēdienus. Taču visiem kopīgais būs - sāta sajūtu sniedzoši, olbaltumvielām bagāti un garšīgi. Šajās receptēs izmantojām kaltētas pupiņas, kuras iepriekš jāizmēcē un jānovāra.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.