Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Kartupeļu pankūkas ar grilētu cukīni un kūpinātu zivi

Man vislabāk garšo ar lauku krējumu, - nogaršojis paša krāsnī ceptās kartupeļu pankūkas, teic restorāna Lighthouse šefpavārs Tomass Godiņš. Pavārs kartupeļu pankūkas cep krāsnī uz cepampapīra, nevis pannā. Tad tās nav tik eļļainas, turklāt var izcept ļoti plānas. Pavārs tās iesaka ēst kopā ar grilētiem dārzeņiem, sieru un kūpinātu zivi. Ja ir vēlēšanās, tos var arī ietīt pankūkās iekšā, tā pagatavojot pildītās pankūkas. Pagatavošana1. Kartupeļus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās. No sarīvētajiem kartupeļiem notecina lieko šķidrumu.

2. Kartupeļiem pievieno sarīvētu Parmas sieru. Tā vietā var izmantot arī Minhauzena vai Monterigo sieru.

3. Pēc garšas pieber sāli un piparus.

4. Šalotes sīpolu sasmalcina un pievieno rīvēto kartupeļu masai.

5. Pievieno arī ne pārāk smalki sasmalcinātus pētersīļus un pieber miltus.

6. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

7. Dzeltenumus pievieno kartupeļu masai. Baltumus neizmanto, jo tie pankūkas padara pārāk stingras. Ja tomēr gribas pankūkām likt klāt arī baltumus, tos pirms pievienošanas saputo. Tad pankūkas būs čaganākas.

8. Masai pielej nedaudz olīveļļas un visu samaisa.

9. Cepešpannā ieliek cepamo papīru, uz tā liek pankūku masas piciņas. Tās ar rokām izspaida ļoti plānas.

10. Pankūkas liek cepties iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni septiņas astoņas minūtes. Jāskatās, lai nepiedeg.

11. Kamēr pankūkas cepas, sagriež gabaliņos vai ripiņās cukīni, uzkaisa tiem sāli un piparus, pārlej ar olīveļļu.

12. Uz grilējamās pannas uzgrilē cukīni. Ja grilpannas nav, cukīni var vienkārši apcept pannā.

13. Kad pankūkas apcepušās zeltaini brūnas, tās ņem ārā no krāsns. Cepampapīru apmet otrādi, un pankūkas pašas nonāk nost. Kamēr vēl karstas, pankūkas sarullē.

14. Pasniedz siltas kopā ar grilētiem cukīni, kūpinātu foreli, mocarellas sieru un skābo krējumu. Rotā ar dillēm un maurlociņiem. Ja grib, no kartupeļu pankūkām var pagatavot arī pildītās pankūkas. Tad piedevas satin pankūkā iekšā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Pankūkas:
300 g kartupeļu
2 olas
40 g Parmas siera (der arī Minhauzena vai Monterigo siers)
30 g šalotes sīpolu
pāris zariņu pētersīļu
40 g miltu
30 g olīveļļas
sāls
malti melnie pipari

Piedevas:

150 g cukīni
150 g mocarellas siera
160 g kūpinātas foreles (vai citas kūpinātas zivs)
120 g skābā krējuma
zaļumi (dilles, maurlociņi)

Tomasa padomi

Vislabāk kartupeļu pankūkas garšos kopā ar īstu lauku krējumu.

Kūpinātās foreles vietā var izmantot arī mazsālītu foreli vai lasi, vai kādu citu kūpinātu zivi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko