Sastāvdaļas: biskvītam: 3 ēd. k. citrona sulas, 140 g miltu, 5 olas, 60 g saldkrējuma sviesta, 1 paciņa cepamā pulvera, 1 bundža nevārīta iebiezinātā piena; krēmam: 1/2 melones, 20 g želatīna, 350 g biezpiena, 60 g cukura, 100 g saldā krējuma
Pagatavošana:
1. Vispirms gatavo biskvītu. Kopā saputo olas, iebiezināto pienu, citrona sulu un sviestu.
2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri. Samaisa.
3. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, viegli ietauko un ieliek mīklu, izlīdzina visā formā vienmērīgi.
4. Biskvīta mīklu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20–30 minūtes.
5. Kad biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un, neizņemot no formas, pilnībā atdzesē.
6. Gatavo krēmu. Uzbriedina un ūdens peldē izkausē želatīnu.
7. Meloni nomizo, iztīra sēkliņas un sablendē biezenī.
8. Biezpienu virtuves kombainā sasmalcina, sajauc ar meloni un cukuru.
9. Masai pievieno želatīnu, rūpīgi visu sajauc un ieliek uz 20 minūtēm ledusskapī.
10. Ar putotāju saputo saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmā un pārklāj ar to atdzisušo biskvītu.
11. Ievieto kūku ledusskapī, līdz krēms pilnībā sastindzis.
12. Dekorē ar piparmētras lapiņām, rīvētu citrona miziņu.
Lai laime pilnīga un labi garšo!