Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Laime pilnīga: Biezpiena un meloņu kūka

Tad, kad gribas sevi un apkārtējos iepriecināt vēl vairāk. Mazliet laimes katrā kumosā - biezpiena un meloņu kūka.

Sastāvdaļas: biskvītam: 3 ēd. k. citrona sulas, 140 g miltu, 5 olas, 60 g saldkrējuma sviesta, 1 paciņa cepamā pulvera, 1 bundža nevārīta iebiezinātā piena; krēmam: 1/2 melones, 20 g želatīna, 350 g biezpiena, 60 g cukura, 100 g saldā krējuma

Pagatavošana: 

1. Vispirms gatavo biskvītu. Kopā saputo olas, iebiezināto pienu, citrona sulu un sviestu.

2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri. Samaisa.

3. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, viegli ietauko un ieliek mīklu, izlīdzina visā formā vienmērīgi.

4. Biskvīta mīklu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20–30 minūtes.

5. Kad biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un, neizņemot no formas, pilnībā atdzesē.

6. Gatavo krēmu. Uzbriedina un ūdens peldē izkausē želatīnu.

7. Meloni nomizo, iztīra sēkliņas un sablendē biezenī.

8. Biezpienu virtuves kombainā sasmalcina, sajauc ar meloni un cukuru.

9. Masai pievieno želatīnu, rūpīgi visu sajauc un ieliek uz 20 minūtēm ledusskapī.

10. Ar putotāju saputo saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmā un pārklāj ar to atdzisušo biskvītu.

11. Ievieto kūku ledusskapī, līdz krēms pilnībā sastindzis.

12. Dekorē ar piparmētras lapiņām, rīvētu citrona miziņu. 

Lai laime pilnīga un labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko