Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Lielās frikadeles ar kartupeļiem un tomātiņiem

Pagatavošana1. Kartupeļus novāra ar visu mizu. Pa to laiku samīca malto gaļu kopā ar olu, smalki sagrieztu sīpolu, rīvmaizi, sāli un pipariem.2. No gaļas masas izveido sešas kotletītes.3. Kotletītes no abām pusēm labi apcep eļļā.

4. Liek tās cepamajā formā (ja tā liela, tad vienā, ja neliela, kā man, tad divās — katrā pa trim) pa vidu, bet apkārt parupjos gabalos sagrieztus vārītos kartupeļus un ķirštomātiņus.

5. No skābā un saldā krējuma un divām olām sakuļ mērci, pievieno piparus, sāli un paprikas pulveri, arī Provansas garšvielu maisījumu (oregano, baziliks, salvija, timiāns u. c.).

6. Mērci uzlej kotletītēm un kartupeļiem. Pārkaisa ar Čedaras sieru un liek aukstā cepeškrāsnī. Tad noregulē 160 grādus un cep 30–35 minūtes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

300 g kartupeļu
300 g maltas liellopu gaļas
1 mazs sīpols
1 ola
4 ēd. k. rīvmaizes
pipari, sāls
2 ēd. k. eļļas
150 g ķirštomātiņu

Pārliešanai

100 g skābā krējuma
100 g saldā krējuma
2 olas
paprikas pulveris
Provansas garšvielu maisījums
50 g Čedaras siera

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko