Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un lauru lapām. Verdošā ūdenī liek grūbas un vāra tās aptuveni 25 minūtes. Sagatavo meža ķiploku pesto: blenderī liek lakšus, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē tos viendabīgā masā.
Tad verdošā ūdenī liek paipalu olas uz 2 minūtēm un 30 sekundēm un uzreiz pēc tam atdzesē tās ledusaukstā ūdenī. Kad olas gatavas, tās uzmanīgi nomizo un sagriež uz pusēm. Nomazgā spinātus, valriekstus 5 minūtes grauzdē krāsnī 180 grādu temperatūrā.
Visbeidzot sajauc grūbas ar meža ķiploku pesto un grauzdētiem valriekstiem, pievieno spinātus un sajauc atkal, izliek ēdienu skaistā šķīvī, dekorē ar paipalu olu pusītēm un uz smalkākās rīves pārrīvē ar Parmezānu.
"Meža ķiploki jeb lakši ir augi, kas sastopami mežā – tos tur noteikti nedrīkst plūkt! Izvēlies lakšus no kādas siltumnīcas vai veikala. Meža ķiploks ir veselībai ieteicams augs, kas uzlabo imūno sistēmu un dod spēku un možumu. Perfekta piedeva Lieldienām!" par vienu no receptes galvenajām sastāvdaļām stāsta restorāna Eco Catering dibinātājs un šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.