Piemēram, parasti sēnes ēdam mērcē ar kartupeļiem, bet Valters murķeļus piedāvā ar pastu! Paštaisītu, turklāt trijās krāsās. Tomātu biezenis, spinātu sula un kurkuma ir dabiskas sastāvdaļas, kas ēdienu iekrāso vēlamajā tonī. Mīklas sastāvdaļas samaisa - lai iet ātrāk un masa viendabīgāka, labāk to darīt ar mikseri. Pavāram ir pastas gatavošanas ierīce, bet viņš apgalvo, ka esot iespējams pie vēlamās formas un biezuma lazanjas plāksnēm tikt ar visvienkāršākā mīklas ruļļa palīdzību, nu, līdzīgi, kā taisot piparkūkas. Kad mīkla izrullēta un sagriezta plāksnītēs, tās vāra ūdenī, kam pievienota eļļa un mazliet sāls. Jāliek vārīties uzmanīgi, lai nesalīp, jāvāra apmēram septiņas minūtes. Ja kādam nepatīk, ka virtuvē put milti, paštaisīto pastu var aizstāt ar veikalos nopērkamo lazanju. Valters iesaka izvēlēties pēc iespējas kvalitatīvāku, kur vairāk olu sastāvā, - būs gardāka.
Ar murķeļiem gan neesot tik vienkārši. Tā kā sēnes ir ļoti porainas, var gadīties, ka tās ir grūti nomazgāt. "Mazgājām kādas 12 reizes, pārgriezām uz pusēm - vienalga, lāčpurni kā smilšaini, tā smilšaini! Pat atstājām uz nakti mērcēties. Tad mums ienāca prātā ideja tos vispirms novārīt un tad mazgāt, tā tikām pie tīrām sēnēm," stāsta pavārs. Murķeļi jāvāra minūtes piecas, lai mīkstāki. Tad tos liek cepties kopā ar zaļumiem, sīpolu, Vusteras mērci un saldo krējumu. Sautē, kamēr sēnes mīkstas un mērce krēmīga.