Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Vēla rudens garša

Patlaban "jāspiež" uz dārzeņiem, kamēr tie vēl kraukšķīgi un pilni dārza aromāta. Vēlāk, pastāvējuši pagrabā, tie ne tuvu nebūs tik gardi. Tāpēc šajā reizē piedāvāju trīs receptes ikdienas maltītēm, kurās galveno vijoli spēlē dārzeņi. Receptē ar nūdelēm un tītara gaļu tītaru izvēlējos tāpēc, ka tā garšo "kaut kur pa vidu" starp vistu un t. s. sarkano gaļu.

Nūdeļu ēdiens ar tītaru  un lociņiem

Sastāvdaļas: puse Ķīnas kāposta, 1 sīpols, 2 tomāti, 1 paprika, 1 tītara fileja, 300 g nūdeļu, 0,5 tējk. rīvēta svaiga ingvera, skābais krējums, 1–2 ēd. k. sojas mērces, lociņi, eļļa apcepšanai

1. Pannā apcep sagrieztu Ķīnas kāpostu, sasmalcinātu sīpolu un papriku.
2. Pievieno gabaliņos sagrieztu tomātu un divas, trīs minūtes pasautē.
3. Pievieno salmiņos sagrieztu gaļu, izsutina.
4. Pieber nūdeles un pielej tik daudz ūdens, lai nūdeles izvārās. Ja šķidruma būs vairāk, ēdiens būs kā zupa, ja mazāk – sautējums.
5. Kad gaļa un dārzeņi mīksti, pievieno ingveru un sojas mērci, pārber ar kapātiem lociņiem. Ēd ar skābo krējumu.


Vistas sautējums

Sastāvdaļas: 2 vistas filejas, 1 cukīni, 400 ml tomātu savā sulā, 200 ml bezpiedevu jogurta vai svaigā siera, 1 sīpols, pa šķipsnai timiāna un raudenes, sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai

1. Pannā uzkarsē eļļu.
2. Vistas filejas sagriež gabaliņos un liek eļļā uz straujas uguns apcepties.
3. Vistai pievieno gabaliņos sagrieztu sīpolu un turpina apcept divas, trīs minūtes. Visu laiku apmaisa.
4. Pievieno tomātus savā sulā, sagrieztu cukīni, garšvielas un visu sautē, līdz vista un dārzeņi gatavi.
5. Pašās beigās iemaisa svaigo sieru vai bezpiedevu jogurtu.
6. Pasniedz ar apceptiem kartupeļiem vai rīsiem.


Vistas sautējums

Sastāvdaļas: 2 vistas filejas, 1 cukīni, 400 ml tomātu savā sulā, 200 ml bezpiedevu jogurta vai svaigā siera, 1 sīpols, pa šķipsnai timiāna un raudenes, sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai

1. Pannā uzkarsē eļļu.
2. Vistas filejas sagriež gabaliņos un liek eļļā uz straujas uguns apcepties.
3. Vistai pievieno gabaliņos sagrieztu sīpolu un turpina apcept divas, trīs minūtes. Visu laiku apmaisa.
4. Pievieno tomātus savā sulā, sagrieztu cukīni, garšvielas un visu sautē, līdz vista un dārzeņi gatavi.
5. Pašās beigās iemaisa svaigo sieru vai bezpiedevu jogurtu.
6. Pasniedz ar apceptiem kartupeļiem vai rīsiem.
7. Šo zupu var pasniegt šādu, bet var arī sablenderēt. Pasniedz ar skābu krējumu vai fetas tipa sieru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko