Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Facebook ignorēja problēmu ar bērnu pārmērīgo naudas tērēšanu vietnē

Sociālo mediju tehnoloģiju milzis Facebook, pret kuru pēdējo gadu laikā arvien biežāk tiek vērsti dažādi pārmetumi par nevērīgu savas varas izmantošanu, kā liecina ziņojumi, apzināti ignorējis bērnu un jauniešu naudas tērēšanas problēmas, ziņo BBC. Kompānijas iekšējie dokumenti, kas nonākuši mediju rīcībā, liecina - sociālā portāla darbinieki zināja par masveidīgu naudas tērēšanu bez vecāku atļaujas, taču nerīkojās, lai šo problēmu novērstu.

Redzams, ka notika iekšējās diskusijas, bet tika nolemts neieviest stingrākas sistēmas, jo tās varētu samazināt naudas plūsmu, raksta BBC. 

2016. gadā pēc tiesas prāvas Facebook nolēma mainīt savu ilggadējo stratēģiju. No 2008. līdz 2014. gadam, kā atklāj tiesu dokumenti, uzņēmums no nepilngadīgo tēriņiem ASV vien nopelnīja 34 miljonus dolāru. 

Dokumentos redzams, ka uzņēmuma iekšējā risku analītiķe bija norādījusi uz bērnu nespēju daž\as spēlēs atšķirt spēles virtuālo, proti, izdomāto naudu, no īstiem maksājumiem, kas vēlāk jāsedz no vecāku līdzekļiem. Uzmanību šim bija pievērsusi somu kompānija Rovio (populārās spēles Dusmīgie putni - Angry Birds radītāji), jo tika fiksēts liels skaits naudas atmaksas pieprasījumu, kur par iemeslu tika norādīta tā dēvētā "neļaunprātīgā krāpšana". Proti, tā parasti tiek pamatoti gadījumi, kad naudu lūdz atmaksāt bērnu vecāki, kuru atvases uz viņu rēķina uzdzīvojušas sociālo tīklu platformās, neapzinoties, ka tērē reālu naudu.

Facebook darbinieki bija piedāvājuši izveidot papildu sistēmu, kas neļautu bērniem tik viegli iztērēt naudu, bet, kā teikts dokumentos, "tas bloķētu lielu daļu pirkumu", kas savukārt nozīmē, ka Facebook pelnītu mazāk. 

Lai šo novērstu, tika ieteikts cilvēkiem, kas ir jaunāki par 17 gadiem un vecāki par 90, pirms pirkuma ievadīt ciparu virkni, kas atrodas uz bankas kartes. 

Citā gadījumā sociālais medijs fiksēja gadījumu, kurā jaunietis bija iztērējis vairāk nekā 6000 ASV dolāru. Tas izraisīja diskusiju par to, vai būtu nepieciešams šādiem tērētājiem atmaksāt naudu, bet vienlaikus turpmāk liegt izmantot maksas pakalpojumus sociālajā tīklā.

Jāatgādina, ka Facebook pēdējo gadu laikā nereti nonāk kritikas krustugunīs - gan par lietotāju datu pārdošanu trešajām pusēm un citiem privātuma pārkāpumiem, gan par politisko interneta troļļu nekontrolēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko