Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Land Rover ieguvis vides sertifikātu par Range Rover Evoque pētījumu

Land Rover saņēmis britu Transportlīdzekļu sertifikācijas aģentūras sertifikātu par visaptverošu transportlīdzekļa darba mūža pētījumu, kurā analizēta _Range Rover _jaunā modeļa Evoque ietekme uz apkārtējo vidi tā dzīves cikla laikā.

Tādējādi Land Rover kļuvis par vienu no retajiem automobiļu ražotājiem, kas veicis oficiāli atzītu pētījumu par kāda transportlīdzekļa ietekmi uz vidi, ieskaitot ražošanas procesu, transportlīdzekļa mūžu īpašnieka rokās, kā arī pilnīgu likvidēšanu un pārstrādi.

Pētījumā atklājies, ka Range Rover Evoque ir vieglākais un efektīvākais transportlīdzeklis pašreizējā Land Rover modeļu klāstā. To nodrošina otrreiz pārstrādājamu izejvielu, vieglu kompozītmateriālu, stop/start tehnoloģijas izmantošana, kā arī samazināts krāsu un šķīdinātāja patēriņš. Pat ventilācijas sistēmas samazina elektrības patēriņu par 25 %. 

Pētījums ļaus Land Rover atklāt vairāk iespēju savu automobiļu ilgtspējas uzlabošanai nākotnē, kā arī tas uzsver Jaguar Land Rover progresu oglekļa dioksīda emisiju samazināšanā. 

Uzņēmuma kopējais mērķis ir līdz 2012. gadam samazināt ražošanas procesa CO2 izmešus un atkritumu apjomu par 25%, ūdens patēriņu par 10%, kā arī līdz 2015. gadam samazināt automobiļu izpūtēju izmešus par 25%, salīdzinot ar 2007. gada līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko