Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Viens no labākajiem pērnā gada korejiešiem

Līdzīgi kā visus jaunākos Hyundai/Kia modeļus, arī i40 ir radījusi Pītera Šraiera komanda Hyundai Eiropas dizaina centrā Riselsheimā,  Vācijā, īpaši  Vecās pasaules tirgiem. Atšķirībā no i20 vai i30 jaunais D segmenta universāls i40 pagaidām tiek izgatavots tikai galvenajā  Hyundai rūpnīcā Ulsanā, Korejā. Globālajam auto būtiski, ka i40 ieguvis arī EuroNCAP drošības testa augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes. 

Kur slēpjas burvība?Līdzās šim apstāklim  reklāmas bukletos minēts arī ietilpīgais 553 litru bagāžnieks. Taisnības labad gan jāteic, ka VW Passat  universāla  kravas telpai ir 603 litru ietilpība. Lai kā arī būtu, taču šis D segmenta vagons apzināti tika radīts pirms sedana ar mērķi pakutināt nervus Eiropas ģimenes universālu nišā dominējošajiem  VW Passat, Ford Mondeo un Opel Insignia ražotājiem. Lai arī saka, ka katrā skapī ir pa skeletam un ikvienā kažokā pa blusai, jau pirmās NEXT iepazīšanās minūtes ar i40 liek secināt, ka arī Latvijā šim auto pircēji atradīsies. Pat sīkāk nedziļinoties jāsecina, ka mašīna ir izdevusies gan dinamiskā dizaina, gan ietilpīgā interjera dēļ. Tāš dauzšķautņainie galvenie lukturi ir tik lieli, ka, gluži kā zupas terīnes vāki, pārsedz i40 priekšējos spārnus. Interesanti, ka galveno starmešu LED diožu virtene un bamperā ietverto  miglas lukturu līnijas  atgādina  acs kontūras bērnu zīmējumos. Šie interesantie akcenti vienlaikus ar izvirzītajiem uzpūstajiem spārniem lieliski pasvītro i40 sportisko agresivitāti, kas atspoguļojas gan dinamiskajā profilā ar akcentētu plecu līniju un masīviem sliekšņiem, gan arī elegantā aizmugurē ar pamatīgu izmēru bloklampām bagāžas nodalījuma durvīs, ko rotā arī efektīgi hromēta dekoratīvā līste. 

Skaists arī iekšpusēJaunā korejiešu universāla salons pārsteidz ar plašumu un izvēlēto materiālu augsto kvalitāti. Atbilstoši modernam auto i40 uzstādīta  keyless go jeb bezatslēgu salona atvēršanas tehnoloģija un dzinēja iedarbināšana ar Start/Stop pogu. Šaurie aizmugures  un bagāžnieka logi rada nedaudz  ierobežojošu sajūtu, tādēļ lieti noder gan stikla lūka, gan parkinga sensori un atpakaļgaitas kameras projicētais attēls 7 collu ekrānā un pat  atpakaļskata spogulī, kas tādā gadījumā,  ja ir nepieciešamība, uzskatāms par ļoti noderīgu ekipējumu. Modernās trīsspieķu multistūres labajā pusē izveidots  motora iedarbināšanas taustiņš. Galvenais panelis viduskonsolē nedaudz atgādina  modernāko Ford Fiesta, bet zem  golfa cepures nagam līdzīga širmīša noslēptais apaļo mērinstrumentu duets –  Opel Insignia. Tiesa gan, Hyundai  viss mirgo baltā, zilā un sarkanā  tonī.  Gaumīgi, gariem braucieniem piemēroti sēdekļi, vienīgi  pieaugušam vīrietim augumā virs 185 cm, iespējams, braucot  būs jāatsakās no cepures, jo vieta virs matu cekula atliks vien plaukstas platumā. Taču pasažieriem par vietas trūkumu i40 salonā būtu grēks sūdzēties, jo telpas pietiek gan priekšā, gan aizmugurē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko