Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Helēnas Heinrihsones personālizstāde Garām

“Savā jaunākajā personālizstādē ar krāsu laukumiem un nosacītām cilvēku figūrām risinu jūtu attiecību tēmu - satuvināšanās un attālināšanās vienam no otra, paslīdēšana garām, satikšanās vai vispār - nesatikšanās. Mīlestība, vienaldzība, naids.” Helena Heinrihsone. Izstādes atklāšana - ceturtdien, 5. aprīlī no plkst. 17.00 -19.00

Helēna Heinrihsone ir viena no spožākajām un daudzpusīgākajām gleznotājām Latvijā, kura strādā ne tikai eļļas glezniecībā, bet arī akvarelī, litogrāfijā, porcelāna apgleznošanā un animācijā. Viņas spēkos ir mainīties, doties nezināmajā, atklāt jauno un atkal atgriezties pie reiz atrastā. Izstādē Garām Helēna Heinrihsone no jauna atgriezusies pie lakonisma formā un krāsas simbolikas. Nav detaļu, ir tikai Viņa un Viņš – karstais pret karsto, siltais pret vēso, vēsais pret vēso – sarkanais, oranžais, violetais, zilais, zaļais, baltais. Tā ir Helēnas Heinrihsones pašradītā un skaidri nolasāmā tēlu un zīmju sistēma, kur sižeta būtība tiek uzsvērta caur formas un krāsas tīrību, uz ko arī balstās viss gleznas emocionālais un saturiskais vēstījums, tā par mākslinieci izsakās Ilze Žeivate.

Helēna Heinrihsone ir glezniecības ideāliste. Viņas pasaulē valda talants, iztēle, jūtas un pārdomas, un ticība, ka tam visam ir vieta mūsdienās, tā Vilnis Vējš.

Helēna Heinrihsone beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju (1973). Viņas darbi atrodami publiskās kolekcijās – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Latvijas Mākslinieku savienības muzejā (Rīga/Latvija), Ludviga muzejā (Ķelne/Vācija), Valsts Tretjakova galerijā (Maskava/Krievija), Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā (Ņūbransvika, Ņūdžersija / ASV), Latvijas Bankas mākslas kolekcijā un  Swedbank mūsdienu mākslas kolekcijā (Rīga / Latvija).

 

Top komentāri

Vai māksla pieder mākslai?
V
Viss jauki, viss skaisti aprakstīts,irtikai viens bet...vai tauta,vai cilvēki H.H. darbus vai to kopijas pērk TIEŠI sev, saviem mājokļiem, nevis kā daži biznsemeņi, tīri liekās naudas ieguldīšanai? Nezinu nevienu parastu cilvēku, kas viņas darbus apbrīnotu, kas sajūminātos , kur nu vēl pirktu! Kas tad iznāk, tikai angažētie mākslas recenzenti, mākslas zinātnieki ar varturu norādījumiem to gadiem dara?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas galerija XO, Elizabetes 14

Kad?

5. aprīlis, 2018 – 7. maijs, 2018

Pr. -Se. 12 -18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja