Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Ingrīdas Pičukānes komiksu izstāde Forêt Noire

Ceturtdien, 5. aprīlī, plkst. 19.00 mākslas telpā Micēlijs, tiks atklāta mākslinieces Ingrīdas Pičukānes komiksu izstāde Forêt Noire (Tumšais mežs no franču val.), kurā būs apskatāmi pēdējo desmit gadu laikā radītie komiksi un ilustrācijas par meža elementiem un tematiku. Izstāde tiks atklāta ar Vijas Moores mežam veltītu skaņu performanci.

Ingrīdas Pičukānes komiksi kopš 2007. gada tikuši regulāri publicēti komiksu kultūras žurnālā kuš!, komiksu antoloģijās š! un 2015. gadā viņas autorkomikss Trīs māsas tika izdots sērijā mini kuš! Ingrīdas Pičukānes komiksi ir bijuši apskatāmi grupas izstādēs Lietuvā, Somijā, Spānijā un Itālijā, taču šī būs pirmā reize, kad tie apkopotā veidā būs apskatāmi Latvijā. Izstādē iekļauti komiksu un ilustrāciju oriģināli – tajos viena no būtiskākajām vērtībām ir krāsas izmantošana, kuru drukātos materiālos nav iespējams pilnībā atveidot.

Izstādē komiksus un ilustrācijas papildinās speciāli izstādei radīti sienas gleznojumi un tērpi, kas tiks veidoti no mežā atrodamajiem dabas materiāliem - čiekuriem, smilgām, skujām, kā arī mežā atrastiem atkritumiem, kurus atstāj cilvēki - skārda bundžām, pudeļu korķīšiem, cigarešu paciņām, tādā veidā pievēršot uzmanību ekoloģiskajam aspektam un parādot nevis romantizētu senlaiku priekšstatu par mežu, bet pievēršoties mūsdienu meža ainavai.

Ingrīda Pičukāne ir ieguvusi maģistra grādus Igaunijas Mākslas akadēmijas Animācijas nodaļā un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Kopš 2007. gada viņas komiksi regulāri tiek publicēti komiksu antoloģijās š!, kā arī parādīti komiksu izstādēs ārvalstīs. Ingrīda Pičukāne ir veidojusi dizainu Janas Kukaines grāmatai Daiļās mātes un ilustrācijas izdevniecības Liels un mazs bērnu grāmatām. Ingrīda Pičukāne ir pašizdotā žurnāla jeb zīna Samanta (pirmais numurs iznāca 2017. gadā) redaktore un viena no autorēm. Vairākkārt piedalījusies laikmetīgās mākslas festivālā SURVIVAL KIT.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas telpa Micēlijs, Marijas 13/1

Kad?

6. aprīlis, 2018 – 4. maijs, 2018

Ce., Pk. 16 -19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja